Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit parfumurile într-un autocar, marfa aparţinând unui român care a încercat să le introducă în ţară ilegal.

Ieri dimineaţă, poliţiştii de frontieră au efectuat formalităţile de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, pasagerilor dintr-un autocar marca Mercedes ce efectua curse pe ruta Istanbul–România.

Astfel, ei au descoperit, în cala autocarului, în mai multe pungi din plastic, 719 flacoane de parfum nedeclarate, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală.

„În urma cercetărilor, s-a stabilit că bunurile aparţin unuia dintre pasagerii autocarului, cetăţeanul român Iulian V., în vârstă de 24 de ani, domiciliat pe raza judeţului Botoşani. Acesta a declarat că a cumpărat bunurile dintr-un bazar din Istanbul, urmând să le comercializeze în municipiul Bucureşti. Cetăţeanul nu deţinea documente de provenienţă sau certificat de calitate pentru bunurile descoperite cu ocazia controlului de frontieră”, anunţă poliţiştii de frontieră.

Într-un comunicat de presă este specificat că bunurile, în valoare de 28.760 lei, dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea expertizării.

De asemenea, în cauză a fost întocmit un dosar penal.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.