În timp ce liberalii se ceartă între ei şi doar îi critică pe alţii, aceştia din urmă vin cu rezultate ale preocupărilor lor. În aceeaşi conferinţă de presă, preşedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, a vorbit şi despre cele mai proaspete veşti cu privire la proiectele pentru care autorităţile locale vor primi bani, fie europeni, fie de la bugetul de stat. 

„Pe Programul Operaţional Regional avem 36 de proiecte pentru reabilitare şi modernizare şcoli. Mi-ar fi plăcut să fie mai multe asemenea proiecte, oricum, vorbim despre 100 de milioane de euro ce vor putea fi accesate, cu o cofinanţare de doar 2% din partea primăriilor. Este, aşadar, extrem de avantajos pentru ei. De asemenea, primarii pot depune cereri pentru finanţare proiecte de apă-canal şi drumuri prin intermediul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Am început întâlnirile cu primarii pe acest subiect iar cererile trebuie depuse până pe 10 decembrie”, a anunţat Niculae Bădălău.

Pe OG 28, sunt „în aşteptare” la Ministerul Dezvoltării, 800 de miliarde de lei vechi, doar pentru Giurgiu, pentru proiecte privind infrastructura, a mai spus liderul social-democrat giurgiuvean. Niculae Bădălău a amintit şi de cele 75 de miliarde de lei, date de la Guvern pentru reabilitări de drumuri judeţene şi comunale, împărţiţi prin intermediul Consiliului Judeţean, precizând că vor mai fi alocate alte 119 miliarde de lei vechi cu aceeaşi destinaţie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.