Preşedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, a salutat decizia preşedintelui ţării de a promulga legea privind majorarea salariilor bugetarilor, inclusiv a medicilor.

„Conform domnului Preşedinte Liviu Dragnea majorările salariale propuse şi aprobate de PSD intră în vigoare de Ziua Naţională.
Vestea că Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind majorarea salariilor bugetarilor cu 10 la sută, precum şi a personalului din sănătate cu 25%, a confirmat, o dată în plus, că deciziile noastre atât la guvernare, cât şi în Parlament au fost corecte din punct de vedere economic şi atât de necesare populaţiei. Mândru că sunt PSD-ist!”, a scris Niculae Bădălău pe Facebook.DSC_0025

La rândul său, liderul PSD central, Liviu Dragnea, a transmis şi el, tot prin intermediul acestei reţele de socializare un mesaj pe această temă.dragnea

„Vestea ca presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind majorarea salariilor bugetarilor cu 10%, precum si a personalului din sanatate cu 25%, a confirmat, o data in plus, ca deciziile noastre atât la guvernare, cat şi in Parlament, au fost corecte din punct de vedere economic şi atat de necesare populatiei.

De aceasta masura ar urma sa beneficieze peste 200.000 de angajati. Cresterea salariilor bugetarilor cu 10% incepand din acest an a fost adoptata, pe 11 noiembrie, de Camera Deputatilor, for decizional.

Masura este inclusa intr-un amendament adus la ordonanta de urgenta ce prevede o marire de 25% a salariilor persoanelor care lucreaza in sistemul sanitar de stat, fiind introdus de un parlamentar PSD. Mai mult, cativa senatori PSD au initiat amendamentul prin care si asistentii sociali sa beneficieze de majorarea cu 25%, alaturi de cadrele medicale.

Vor beneficia de o majorare cu 10% a salariilor bugetarii din administratia publica centrala si locala, cei din siguranta nationala, jandarmerie, politie, inspectorate pentru situatii de urgenta si din unitatile de cultura si teatru, categorii care nu au beneficiat de nicio majorare salariala pe parcursul anului 2015.

Presedintele a semnat decretul „pentru promulgarea Legii privind aprobarea OUG nr. 35/2015 pentru modificarea si completarea OUG nr. 83/2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2015, precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice”. Dupa ce presedintele si-a dat acordul pentru majorarea salariilor bugetarilor, legea va intra in vigoare de la 1 decembrie”, a scris Liviu Dragnea pe pagina sa de Facebook.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.