„În data de 24.11.2015 ora 10:50, o echipă de muncitori ce efectuau săpături lângă un rezervor cilindric orizontal, au lovit un proiectil rămas neexplodat dintimpul celui de-al Doilea Război Mondial, ceea ce a generat o explozie. În urma exploziei s-a generat un incendiu la rezervorul cilindric orizontal. Incendiul se poate propaga la rezervorul sferic de GPL aflat în apropierea   rezervorului cilindric, ceea ce poate duce la o altă explozie, sau la producerea fenomenului”. Acesta este scenariul exerciţiului de cooperare cu forţe şi mijloace în teren, desfăşurat la SC Gas Terminal Giurgiu.

„Explozia a surprins 4 muncitori ai obiectivului care au suferit arsuri si mai multe traume, doi dintre ei decedând, iar ceilalti doi necesitând prim-ajutor medical şi transportul de urgenţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu”, mai prevede scenariul exerciţiului.

Totodată, în urma exploziei, energia radiantă a afectat instalaţiile de răcire ale celor două sfere, cladirilor din incinta societatii si de la societatile invecinate le-au fost deteriorate conductele de alimentare a rezervoarelor. Gazul din conducte se aprinde, producând un incendiu generalizat, existînd pericolul de explozie a celor trei rezervoare din depozit.

Apoi, potrivit scenariului, mai multe persoane din zona de locuinţe situate la o distanţă de 300 de metri care lucrau terenul din grădini solicită prim-ajutor, suferind de diverse afecţiuni.

ISU Giurgiu anunţă că principalele scopuri ale exerciţiului au fost:

– Perfecţionarea exercitării managementului unitar al forţelor participante la intervenţie

– Verificarea capacităţii organizatorice şi de comandă, a modului de cooperare cu celelalte  forţe participante  la intervenţie şi  antrenarea efectivelor proprii pentru executarea operaţiunilor de intervenţie în condiţiile producerii unui accident chimic.

La exerciţiu au participat:

– Instituţia Prefectului Judeţului Giurgiu

– Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vlaşca” al judeţului Giurgiu

– Primăria Giurgiu – CLSU, SVSU  şi Poliţia Locală

– Direcţia de Sănătate Publică

– Inspectoratul de Poliţie al Judeţean Giurgiu

– Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Giurgiu;

– Serviciul Judeţean de Ambulanţă Giurgiu;

– Spitalul de Urgenţă Judeţean Giurgiu

– S.C. Gas Terminal Giurgiu S.R.L.

– Echipe specializate de la Agenţia pentru Protecţia Mediului şi Garda de

Mediu;

– Oficiul Judeţean pentru Telecomunicaţii Speciale Giurgiu;

FOTO: ISU Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.