Zeci de giurgiuveni, de toate vârstele s-au oprit, preţ de câteva zeci de minute, din drumul lor şi au asistat la o ceremonie specială prin care Drapelul de Luptă a fost înmânat jandarmilor noştri.

Evenimentul a avut loc în Piaţa Tricolorului, adică în faţa Primăriei Giurgiu. Au fost invitaţi la activitate reprezentanţii autorităţilor publice, dar şi cei ai structurilor MAI şi MApN.

Şeful Jandarmeriei Române general maior doctor Mircea Olaru a primit onorul militar. Apoi, a fost oficiată o slujbă de sfinţire a Drapelului de Luptă. Şeful Jandarmeriei Române a înmânat, ulterior, Drapelul şefului Jandarmeriei Giurgiu, colonelul Daniel Ruşanu.

„Acordarea Drapelului de Luptă este unul dintre cele mai importante momente din existenţa unei unităţi militare şi reprezintă, totodată, un simbol al onoarei câştigate, al curajului predecesorilor, dar şi al legământului pe care fiecare dintre dumneavoastră l-aţi făcut pentru apărarea tezaurului identitar naţional. Dintotdeauna, Drapelul a reprezentat statul, naţiunea, constituind simbolul, unităţii, integrităţii, independenţei în orice loc unde este arborat. Pentru noi, militarii, are o semnificaţie în plus, pentru că drapelul de luptă reprezintă însăşi unitatea”, le-a transmis jandarmilor giurgiuveni, Mircea Olaru.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea jandarmilor din toate structurile unităţii de la Giurgiu.

TEXT ŞI FOTO: Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.