„Giurgiu este, în acest moment, mort din punct de vedere cultural!”. Afirmaţia îi aparţine directorului Teatrului „Tudor Vianu”, Mircea M. Ionescu, şi a fost făcută în conferinţă de presă, vineri, 20 noiembrie.

Suspendarea oricăror activităţi cultural-artistice la Teatru vine după măsuri similare luate şi în cazul Ateneului „Nicolae Bălănescu”, dar şi în cel al Centrului Cultural „Ion Vinea”. La acestea două din urmă „de vină” este lipsa autorizaţiei PSI.

La Teatru, însă, avem o altă problemă- aceea că urmează ample lucrări de reabilitare. Directorul adjunct al instituţiei, Elsa Joantă, a dat citire corespondenţei între Teatru şi ISU Giurgiu. Astfel, cei de la Teatru au solicitat pompierilor un răspuns cu privire la posibilitatea desfăşurării de spectacole până la demararea efectivă a investiţiilor, dar cei de la ISU au răspuns negativ.

Aceasta, deşi, în urma unui control efectuat acum o săptămână de către o comisie mixtă, s-a stabilit că Teatrul „Tudor Vianu” respectă toate normele în privinţa siguranţei împotriva incendiilor.

„După această vizită, au fost modificări în legislaţia naţională care au dus la blocarea activităţii în absolut toate spaţiile unde se desfăşoară activităţi cu publicul aparţinând unor imobile fără autorizaţie PSI”, a precizat Joantă. Tot ea a spus că„Teatrul va mai desfăşura activităţi cu publicul doar după finalizarea lucrărilor, efectuarea recepţiei şi obţinerea autorizaţiei de la ISU”.

Având în vedere că lucrările nici n-au început, există posibilitatea să mai vedem o piesă de teatru la Giurgiu în toamna anului viitor.

În acest timp, sunt căutate soluţii pentru ca spectacoleleTeatrului giurgiuvean să fie jucate în oraşe apropiate, dar şi în acest caz au fost întâmpinate probleme. Situaţii similare cu cea din Giurgiu se înregistrează şi în alte localităţi ale ţării.

Pe de altă parte, directorul Mircea M. Ionescu face un apel către cei care pot „găzdui” decorurile teatrului, până la finalizarea lucrărilor. „Avem nevoie de un spaţiu pentru stocarea recuzitei. Atelierele noastre sunt prea mici şi ar fi păcat să fie distruse decorurile”, a specificat Ionescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.