Preşedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, a făcut această afirmaţie în cadrul conferinţei de presă de joi, 19 noiembrie. El a vorbit, astfel, per ansamblu despre ultimele schimbări petrecute în societatea noastră.

Astfel, amintind că, miercuri, Guvernul Cioloş a trecut de Parlament cu 389 voturi „pentru”, 115 „împotrivă”, dar şi că PSD a votat pentru, Niculae Bădălău a precizat: „PSD este un partid matur, raţional şi care a considerat că România are nevoie de o guvernare, sperăm noi responsabilă, mai ales acum, în prag de iarnă, dar şi având în vedere contextul european. În aceste moment, consider că PSD are o mare responsabilitate vis-a-vis de cetățenii care l-au votat. Avem obligația morală față de alegătorii și susținătorii PSD de a ne replia și de a ne respecta promisiunile și principiile. Am certitudinea că actualul context politic impune decizii înțelepte, responsabile și mature. Din păcate, în momentul în care România a înregistrat o creştere economică ce o situează pe primul loc în Europa (trimestrul III faţă de trimestrul II) Guvernul Ponta trebuia să cadă şi a căzut”.

Niculae Bădălău a reamintit şi faptul că PSD a solicitat noului Cabinet să aplice măsurile luate de Guvernele Ponta, să nu se renunţe la acestea. Pe de altă parte, liderul social-democraţilor giurgiuveni a spus că, în opinia sa, un guvern de tehnocraţi slăbeşte democraţia.

„Personal sunt contra ideii de tehnocraţie în măsura în care aceasta slăbeşte democraţia. Sigur că tind să acord prezumţia de competenţă şi de bune intenţii noilor demnitari, însă nu pot să nu amintesc lipsa de legitimitate a unui executiv tehnocrat, în general, din cauză că un astfel de Cabinet nu are în spate voturi populare la alegeri parlamentare. Oricum, noi le vom monitoriza fiecare acţiune ca să fim siguri că nu se vor îndrepta, în vreun fel sau altul, împotriva cetăţenilor. În prezent suntem în opoziţie, vom fi, aşadar, extrem de vigilenţi în primul rând în privinţa modului în care sunt apărate statul de drept şi drepturile cetăţeneşti în România, precum şi rolul pe care ar trebui să-l aibă fiecare instituţie, conform Constituţiei României”, a subliniat Niculae Bădălău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.