Declaraţia a fost făcută joi, 12 noiembrie, în conferinţă de presă, de către secretarul general al PSD Giurgiu, Răzvan Cuc.

„În acest moment, toate primăriile din judeţul Giurgiu au primit sumele în totalitate, pentru finalizarea lucrărilor în derulare. Este important de ştiut că, dacă nu vor reuşi să folosească banii până la sfârşitul lui 2015, sumele vor putea fi, ulterior, cheltuite până în decembrie 2016. Şi din acest punct de vedere, al investiţiilor realizate în judeţul nostru, Guvernul Ponta şi-a făcut pe deplin datoria”, a declarat Cuc.

El a menţionat că sunt avute în vedere şi noi proiecte, dacă vor rămâne bani neconsumaţi, dar că şi primarii trebuie să „aibă o comunicare legală şi normală cu constructorul în acest sens”.

Despre acest subiect a vorbit şi vicepreşedinte al PSD Giurgiu, dar şi al Consiliului Judeţean Cristian Marciu.

„Ordonanţa 28 completată cu OG 46 sunt convins că vor merge înainte pentru că proiectele <<în continuare>> se află în diferite faze de execuţie şi trebuie să fie finalizate pentru a putea fi începute proiecte noi. Am discutat aceste lucruri până la nivel de secretar general al Ministerului Dezvoltării şi am primit asigurări că lucrările în derulare vor fi finanţate în continuare”, a anunţat Marciu.

Pe de altă parte, el a vorbit şi de sumele pentru echilibrarea bugetelor unităţilor administrativ-teritoriale a căror alocare va fi parafată, mâine, în şedinţa Consiliului Judeţean.

„Şi aceşti bani sunt tot ca urmare a politicii economice bune a Guvernului Ponta. De asemenea, în şedinţa de mâine, va fi aprobată şi suma de 120 de miliarde de lei vechi destinată reparaţiilor pe drumuri judeţene şi drumuri comunale. Banii vin către noi tot printr-o Hotărâre a Guvernului demisionar. Sunt doar câteva exemple cu privire la politica economică bună de care încă se bucură cetăţenii din Giurgiu şi din ţară”, a spus Marciu.

El şi-a exprimat speranţa că şi noul guvern va continua politicile de dezvoltare administrativă. „Trebuie ca, până la sfârşitul anului 2020 să încheiem această etapă a asigurării infrastructurii atât în mediul rural, cât şi în urban, pentru a pune la punct sistemele de apă, canalizare şi drumuri”, a conchis Cristian Marciu, subliniind faptul că atât el cât şi colegii săi din PSD vor continua să fie alături de autorităţile publice locale din acest punct de vedere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.