Au decopertat carosabilul, au făcut tranşee din şanţuri şi au abandonat lucrarea. Starea drumului ce merge către DJ 504, dar aflată încă pe teritoriul municipiului Giurgiu este deplorabilă.

Carosabilul trebuie reabilitat şi modernizat cu fonduri europene, pe Programul Regio, printr-un proiect câştigat şi implementat de Consiliul Judeţean Giurgiu. Se pare că din cauza problemelor financiare, societatea care a câştigat licitaţia nu ar mai avea fonduri pentru plata salariilor iar angajaţii ar fi refuzat să mai muncească.

Lucrarea a rămas în stand-by, însă drumul arată acum mai rău decât înainte.

Mai mult, oamenii au rămas şi fără transport în comun. Pentru a nu-şi strica maşinile, probabil, cei din conducerea firmei care asigură transportul comun în municipiu- Liber Tran-au decis să nu mai lase microbuzele să ajungă până acolo.

Mai mulţi giurgiuveni de pe Şoseaua Alexandriei au chemat, miercuri, 11 noiembrie, mai mulţi jurnalişti în cartierul lor şi au strigat: „Domnule Vasile Mustăţea(preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, n.r.), de ce aţi contractat o firmă care nu are bani să-şi plătească angajaţii? De ce din cauza asta nu mai circulă nici autobuzele pe aici?”.

Ei i-au cerut atât lui Mustăţea, cât şi vicepreşedintelui CJ, Dumitru Gavrilă, să meargă acolo, de urgenţă şi să stea de vorbă cu ei.

Astfel, o a doua mare supărare, dincolo de starea carosabilului, este faptul că, de vreo două săptămâni, niciun microbuz n-a mai venit în staţie.

„Suntem oameni bolnavi, bătrâni, nu avem cu ce ajunge în centru, la spital, la policlinică. De ce către satele din apropiere circulă microbuze? Mergem şi noi la Autogară şi blocăm ieşirea maşinilor, mergem şi protestăm în faţa Consiliului Judeţean”, au strigat cetăţenii revoltaţi.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Giurgiu, aşa cum este ştiut, serviciul de transport în comun a fost externalizat iar decizia schimbării traseului, de fapt a întreruperii circulaţiei în zonă, a aparţinut Liber Trans. Totuşi, societatea a înştiinţat în scris Primăria Giurgiu cu privire la decizie, la fel şi cetăţenii, prin afişe lipite în staţiile de autobuz din zonă.

De asemenea, am transmis, în scris, o solicitare către Consiliul Judeţean Giurgiu cu privire la denumirea firmei care ar trebui să desfăşoare lucrările pe Şoseaua Alexandriei. În momentul în care vom avea un răspuns în acest sens, vă vom comunica.DSC_0017

Vom reveni cu amănunte în acest caz.

Cătălina Sfetcu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.