Mai multe tinere de la Colegiul Naţional „Ion Maiorescu” Giurgiu, având alături voluntari ai Crucii Roşii, s-au mobilizat şi au mers din clasă în clasă pentru a strânge bani ce vor ajunge la familiile celor decedaţi sau răniţi în Clubul Colectiv.

În doar două zile, elevii de la „Maiorescu” au reuşit să strângă peste 2.000 de lei.

„Vreau să vă mulţumesc pentru că v-aţi implicat în campania demarată la nivel naţional de Crucea Roşie şi un post naţional de televiziune, denumită <<Nouă ne pasă. Împreună dăruim speranţă>>. Pe zi ce trece, numărul victimelor creşte iar cei răniţi speră să se facă bine. Şi datorită vouă, tinerilor, prin gestul vostru, mulţi pot fi salvaţi. Deşi vi s-a pus o ştampilă complet greşită, de rebeli, eu spun că aveţi o dăruire şi sensibilitate fantastice şi noi, adulţii, suntem pe mâini bune”, a spus, joi, 5 noiembrie, într-o conferinţă desfăşurată la Colegiul “Maiorescu”, directorul Crucii Roşii Giurgiu, Marian Măcelaru.

El a anunţat că demersului maiorescienilor s-au alăturat şi liceenii de la “Nicolae Cartojan” care, tot în două zile, pe 1 şi 2 noiembrie, au strâns de la colegii lor aproape 400 de lei. Fondurile vor fi transferate în contul Crucii Roşii Române şi vor merge, mai departe, la cei care au nevoie de sprijin.

“Până în 4 noiembrie, au fost strânşi, la nivel naţional, prin intermediul campaniei menţionate, 44.641 de euro, 979.264 de lei, 3.300 de dolari, dar au fost şi mii de sms-uri a câte doi euro”, a mai spus Măcelaru.

Doar pe 3 noiembrie, au fost cumpărate 2.000 de fiole de albumină, în valoare de 250.000 de lei, dar au fost alocate şi sprijine financiare unor familii care îşi îngroapă copiii arşi în Clubul Colectiv.

La întâlnirea de joi, au participat şi cele patru tinere care au iniţiat strângerea de fonduri la Colegiul “Maiorescu”, dar şi voluntarii Crucii Roşii Giurgiu care le-au ajutat. Fiecare s-a prezentat şi s-a declarat onorat şi bucuros că a putut să ajute. “Am considerat că nu este suficient să aprindem lumânări, ci trebuie să facem ceva concret pentru a-i sprijini pe cei din spitale sau familiile lor”, au mai spus tinerii giurgiuveni.

Text şi foto: Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.