Fostul premier al României a postat, miercuri, 4 noiembrie, pe pagina sa de Facebook, imediat după demisie, un mesaj prin care îşi motivează gestul.

„Oamenii simt nevoia de mai mult şi cred că ar fi o mare greșeală din partea mea să ignor acest lucru! Nu vreau şi nu este corect să las această responsabilitate nici pe seama celor care au fost pe teren, nici pe seama primarilor, secretarilor de stat, a miniștrilor.

Sunt gata să fac eu acest gest pe care alții nu l-au făcut și pe care o parte importantă din societate îl aşteaptă – îmi depun mandatul de prim-ministru, implicit şi al guvernului României. În această seară îi voiprezenta demisia Președintelui Klaus Iohannis.

Supărarea și suferinţa legitimă a oamenilor nu trebuie să degenereze într-un joc politic sau joc de putere cu efecte negative imposibil de anticipat. Cred că agresivitatea, intoleranţa şi violenţa, chiar verbală, reprezintă un cost pe care nu trebuie să ni-l asumăm dacă vrem să trăim într-o ţară care se îmbunătăţeşte în fiecare zi.

Sper ca depunerea mandatului meu şi al Guvernului să satisfacă așteptările celor care au protestat şi să revenim cât mai rapid la rațiune și la soluţii raţionale pentru ceea ce e de făcut în ‪#‎România.

Am obţinut cu greu în ultimii ani rezultate economice şi sociale remarcabile, iar dacă avem o perioadă lungă de instabilitate, de tulburări sociale şi politice, putem să pierdem tot şi să ne întoarcem la momentul 2012”, a scris el.

Ulterior, Victor Ponta a mai postat un mesaj prin intermediul căruia le-a mulţumit colegilor săi din Guvern.

„Le mulțumesc miniștrilor, secretarilor de stat și tuturor celor care au muncit alături de mine în acești 4 ani! Cred că am făcut lucruri bune împreună – e suficient să ne uităm cum arăta ‪#‎România la începutul anului 2012 și cum arată acum.

Avem o țară care a făcut progrese extraordinare din punct de vedere economic și social și am lăsat pentru viitorul ‪#‎guvern vistieria plină, cu salariile și pensiile plătite, nu ca atunci când am preluat noi guvernarea. Sper în continuare ca toate forțele politice să găsească rapid o soluție stabilă pentru România!”, a mai scris Victor Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.