Purtătorul de cuvânt al PSD Giurgiu, Răzvan Cuc, a declarat, într-o recentă conferinţă de presă, că vestea este foarte bună inclusiv pentru cei care se ocupă de agricultură.

„Fermierii vor iriga, iată, mai ieftin în 2016. Aceasta, prin reducerea TVA aprobată de Guvern. Ministrul Teodorovici a declarat că această măsură va avea un impact pozitiv asupra veniturilor la bugetul de stat. Îl felicit pe ministru pentru că toate măsurile de reducere a fiscalităţii au fost coroborate cu altele care au dus inclusiv către rectificări bugetare pozitive. Aşa cum ne aşteptăm să fie şi cea din decembrie”, a subliniat Răzvan Cuc.

Guvernul a aprobat marţi, 27 octombrie, reducerea TVA pentru livrarea apei potabile și a apei pentru irigații. Potrivit actului normativ, începând de anul viitor se va extinde aplicarea cotei reduse de TVA de 9% și pentru livrarea apei potabile și a apei pentru irigații în agricultură. Măsura va avea un impact de 250 milioane de lei, potrivit ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici.

El estimează că, în urma aplicării cotei reduse de TVA la apă, consumul va creşte iar preţurile multor produse şi servicii în economie vor scădea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.