Autoturismele au fost trimise de la Ministerul Afacerilor Interne, la finele săptămânii trecute, şi vor fi folosite în misiunile rutiere, desfăşurate pentru siguranţa participanţilor la trafic.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Giurgiu, cele șase autospeciale Volkswagen Polo au fost achiziționate în baza programului de înnoire a parcului auto al Ministerul Afacerilor Interne.

„Autospecialele sunt prevăzute cu sisteme optico – acustice destinate activităților de poliție rutieră și vor contribui la salvarea de vieți, creșterea siguranței rutiere și la o mai bună monitorizare și fluidizare a traficului rutier”, este precizat într-un comunicat de presă al Poliţiei Giurgiu.

În document se mai arată că, de asemenea, au fost prevăzute sumele de bani necesare pentru montarea sistemelor optico-acustice pe autospecialele intrate în dotarea I.P.J. Giurgiu în cursul anului 2015 și distribuite structurilor de ordine publică.

Programul de înnoire a parcului auto, iniţiat de Ministerul Afacerilor Interne a debutat în 2014, când Poliția Română a fost dotată cu 257 de mijloace de transport destinate muncii operative, din care 15 motociclete, iar de la începutul anului 2015, i-au fost repartizate încă 2.386 de vehicule, destinate structurilor operative și celor de ordine publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.