Legat de întâlnirea de la Bucureşti dintre primari şi reprezentanţii mai multor ministere, Răzvan Cuc a declarat în conferinţă de presă, joi, 22 octombrie, că, în urma acesteia, edilii s-au şi informat corect cu privire la sumele în avans pe care ar trebui să le primească pentru investiţii actuale.

El a declarat că, în perioada anterioară, lideri ai PNL Giurgiu ar fi „minţit şi dezinformat” primarii în ceea ce priveşte posibilitatea ca ei să primească, aşadar, „în avans” banii pentru lucrările contractate şi în derulare, sume ce ar fi trebuit să ajungă în 2016-2017.

Purtătorul de cuvânt al PSD Giurgiu a explicat că sunt sume prinse ca şi credit bugetar, adică pe anul 2015, dar şi creditele de angajament, pentru perioada 2016-2017.

„A fost o adevărată nebunie, cei din tabăra opusă le-au spus primarilor că nu vor încasa sumele pentru 2016-2017. Aceasta, în condiţiile în care, acum două săptămâni, primarii au primit o adresă de la Ministerul Dezvoltării, prin care li se explica faptul că, dacă firmele au forţa să execute lucrările în perioada aceasta, atunci vor primi banii destinaţi anilor viitori, vorbind, desigur, despre contracte multianuale. Eu speram la nişte oponeţi politici care să facă lucruri constructive, dar să te duci să minţi, să dezinformezi, cazi în derizoriu, nu este o atitudine a unui bărbat politic. Numai că primarii s-au convins că nu este cum spun ceilalţi”, a mai declarat Cuc.

Pe de altă parte, detaliind etapele ce trebuie parcurse în acest sens, vicepreşedintele PSD şi CJ Giurgiu Cristian Marciu a spus că, până în 7 noiembrie, primarii vor primi contractele de finanţare la nivelul creditelor de angajament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.