Este vorba despre fonduri alocate de la bugetul de stat, prin OG 28, a anunţat joi, 22 octombrie, în conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al PSD Giurgiu, Răzvan Cuc. El a vorbit despre acest subiect, în contextul întâlnirii desfăşurate la Bucureşti, marţi, 20 octombrie, între primarii giurgiuveni şi reprezentanţii Ministerelor Dezvoltării, Agriculturii şi Finanţelor.

„Întâlnirea a fost benefică şi apreciată de toţi primarii. De menţionat este că au fost prezenţi reprezentanţi ai tuturor unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ. Au fost şi consilieri sau alţi reprezentanţi din Executiv”, a precizat Răzvan Cuc. DSC_0369-001

În afară de temele dezbătute, despre care am mai scris, precum OG 28, arieratele, sumele pentru echilibrarea bugetelor sau despăgubiri pentru culturile calamitate, au fost luate în discuţie şi aspecte legate de PNDR(Programul Naţional de Dezvoltare Rurală).

„Cea de-a doua sesiune a acestui program va debuta în ianuarie 2016. Este important de ştiut, pentru ca edilii să nu se înghesuie cu cereri doar pe OG 28 şi să acceseze întreaga paletă de programe. Până acum, de la bugetul naţional(pentru proiecte de apă-canal şi drumuri, n.r.), au fost alocate judeţului Giurgiu peste 750 de miliarde de lei vechi. Urmează o nouă rectificare pozitivă şi sperăm, cu această ocazie, să prindem la finanţare şi proiecte pentru şcoli”, a mai declarat Răzvan Cuc.

La rândul său, vicepreşedinte al PSD Giurgiu, dar şi al Consiliului Judeţean(CJ), Cristian Marciu, a făcut precizări pe această temă.marciu

„În urma acestei întâlniri de la Bucureşti, interesul primarilor pentru continuarea proiectelor(prin intermediul OG 28 şi al programelor naţionale, n.r.) a crescut. Şi ieri şi azi, am fost la Bucureşti cu mai mulţi primari, la Ministerul Dezvoltării, pentru a clarifica aspecte legate de actele necesare pentru decontarea lucrărilor. Există un interes major ca proiectele să fie finanţate în continuare, să poată merge mai departe cu acestea. Astfel încât, stadiul investiţiilor să fie unul care să permită conservarea lucrării şi nu deteriorarea, în sezonul rece”, a precizat Marciu.

Şi el a precizat că, alături de primari, este susţinută aprobarea fondurilor pentru reabilitarea şi modernizarea şcolilor, fiind deja înregistrat un număr foarte mare de cereri din judeţul nostru. Lucrările vor fi finanţate în funcţie de anumite criterii, precum numărul de locuitori ai unei comune sau stadiul de degradarea a clădirii ce găzduieşte unitatea şcolară respectivă, a mai spus Cristian Marciu.

„Consider că este de datoria noastră să-i sprijinim, să-i sfătuim, să-i ajutăm pe primari pentru ca măsurile OG 28 să continue, iar lucrările de apă-canal, drumuri să fie finalizate peste tot”, a subliniat vicepreşedintele PSD Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.