In luna decembrie 2015, finalizarea tuturor proiectelor implementate cu ajutorul GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu va fi un fapt implinit.

„A fost greu…” declara managerul Asociatiei, Ionut Cioaca. „Mai ales ca am muncit mult pentru a deveni credibili si pentru a ne atrage parteneri. Parteneri cu care acum putem porni oricand la un nou drum…Privind in urma, vad ceva mai optimist lucrurile. Dupa o prima perioada foarte grea, lucrurile au intrat pe un fagas normal, „rotile” au inceput se se invarta intr-o inertie optimista…Interesul nostru s-a indreptat foarte mult spre proiectele selectate, in sensul ca acestea sa fie duse la bun sfarsit”.

Asdadar, selectia proiectelor, seriozitatea partenerilor, au fost chestiuni care au contat foarte mult in derularea programului.

„In total am selectat un numar de 30 de proiecte, cu o valoare totala de peste doua milioane de euro. Sigur ca ne-am intalnit si cu o anume reticenta, o retinere la nou a oamenilor si chiar a autoritatilor. Am depasit aceste momente si am lucrat doar cu cei care au avut incredere in noi… Astfel s-a dezvoltat mai mult decat o colaborare…”, a precizat si presedintele Asociatiai, Nan Genu.

In acest moment, liderii Asociatiei GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu au mai facut un pas inainte si au depus un proiect pe Masura 19.1 – sprijin pregatitor pentru infiintarea unor GAL-uri pe noua programare, 2014 – 2020.

„Acest nou pas pe care l-am facut presupune ca ne-am luat angajamentul ca vor respecta cerintele ghidului de finantare (care, din pacate intarzie sa apara). Vom intocmi o strategie noua bazata pe consultari publice in fiecare localitate pe care opereaza Asociatia GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu. Asadar, oamenii vor fi cei care vor decide ce tip de proiecte si ce masuri vor fi necesare pe urmatoarea perioada de programare, respectand toate prevederile Programului National de Dezvoltare Rurala si a regulamentelor europene”, a precizat Nan Genu.

In ce priveste o eventuala extindere a Grupului de Actiune Locala prin cooptarea mai multor primarii, Ionut Cioaca a precizat ca au fost discutii in acest sens cu autoritatea de management pentru localitatile Fratesti si Oinacu, comune care din cauza unor vicii de procedura nu au reusit sa intre in GAL in prima perioada.

„Speram sa nu fie niciun impediment ca aceste comune sa devina partenerii nostri in Asociatia GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu, mai ales ca vom fi in perioada sprijinului pregatitor…” a declarat Ionut Cioaca.

Mesaje pentru parteneri:

Nan Genu, presedintele Asociatiei GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu:„Partenerilor cu care urmeaza sa mergem mai departe le transmit sa fie alaturi de noi pentru ca nu ii vom dezamagi, si le cerem maximum de seriozitate. Sa ne respectam toate angajamentele, pentru ca acordul de parteneriat semnat este in beneficiul tuturor. Ii asigur pe partenerii nostri ca la strategia care va fi intocmita vor fi nu numai prezenti ci si participanti activi. Le garantam partenerilor nostri ca vom face o treaba serioasa si echitabila pentru toata lumea. De asemenea, le multumesc celor care au fost alaturi de noi pe parcursul acestei prime perioade a Programului”.

Ionut Cioaca, manager al Asociatiei GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu:„Le multumesc partenerilor care au fost langa noi in aceasta perioada – ne cunosc, am probat seriozitatea si se vad rezultatele… Partenerilor noi le spun doar sa aiba incredere in noi ca vom implementa proiectele si pe viitoarea programare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.