Asociatia GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu acopera o buna parte din judetul Giurgiu, dar si o localitate din judetul Teleorman. Localitatile care au intrat in aceasta Asociatie sunt in numar de 12: Vedea, Malu, Gogosari, Putineiu, Stanesti, Izvoarele, Schitu, Singureni, Stoenesti, Calugareni, Mihai Bravu si Cervenia (judetul Teleorman), iar parteneriatul Asociatiei GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu este format din 11 societati comerciale, un ONG, o institutie publica si o singura primarie.

Asocialta GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu a fost infiintata de doi tineri giurgiuveni: Presedinte GAL – Nan Tiberiu Genu si Manager GAL – Ionut Cioaca, iar pentru ca Asociatia sa functioneze a fost necesara o doza de risc pe care si-a asumat-o presedintele, garantand personal in vederea obtinerii unui avans in valoare de 60.000 de euro, necesar pentru functionarea Asociatiei la turatie maxima. In acest moment sunt in curs de finalizare un numar de 30 de proiecte, a caror cofinantare din FEADR se ridica la peste 2.250.000 de euro.

Cele trei masuri pentru care au fost realizate proiecte pana in acest moment sunt:

Masura41. 121 – Modernizarea exploatatiilor agricole;

Masura 41.312 – Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi;

Masura 41.322 – Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale.

Abordarea LEADER – „de jos in sus” – reprezinta modalitatea care permite Grupurilor de Actiune  Locala  (GAL) sa isi aleaga masuri adaptate prioritatilor identificate pe teritoriul in care actioneaza, masuri transpuse in strategiile de dezvoltare locala, pentru a se pune in valoare potentialul endrogen al teritoriului.

Strategiile trebuie sa se materializeze in proiecte concrete, care urmaresc cresterea competitivitatii sectoarelor agricol si forestier, imbunatatiri ale mediului si a spatiului rural, cresterea calitatii vietii si a diversificarii activitatilor economice din spatiul rural, elaborate de actorii locali, persoane fizice autorizate sau persoane juridice care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Grupului de Actiune Locala.

Strategia Asociatiei Grupul de Actiune Locala Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu s-a materializat in proiecte concrete, care urmaresc cresterea competitivitatii sectoarelor agricol, imbunatatirea mediului si spatiului rural, cresterea calitatii vietii si diversificarea activitatilor economice in spatiul rural.

Prin cele trei masuri: Modernizarea exploatatiilor agricole (Masura 41.121), Crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi (Masura 41.312) si Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale (Masura 41.322),GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu a reusit sa sprijine implementarea proiectelor pentru toti beneficiarii din teritoriul Grupului de Actiune Locala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.