Reprezentantii Asociatiei GAL Centrul pentru Dezvoltare Giurgiu sunt de parere ca, fara ajutorul si implicarea primarilor din comunele in aria carora actioneaza Asociatia, masurile promovate si implementate de Asociatie: Masura 41.322 – “Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale”; Masura 41.121 – “Modernizarea exploatatiilor agricole” si Masura 41.312 – “Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi” ar fi fost implementate cu mai multa greutate…

“Vrem sa le multumim primarilor din comunele Cervenia (judetul Teleorman), Vedea, Malu, Gogosari, Putineiu, Stanesti, Izvoarele, Schitu, Stoenesti, Singureni, Calugareni si Mihai Bravu pentru sprijinul acordat. Primarii din aceste localitati au fost foarte receptivi si deschisi la strategia noastra si s-au implicat cu tot ce a depins de ei pentru a ne ajuta sa ne indeplinim proiectele. Singuri nu am fi reusit sa implementam si sa ducem la bun sfarsit toate proiectele. Perceptia asupra GAL-ului a partenerilor cu care am colaborat, a celor care au vazut cu ochii lor rezultatele s-a schimbat complet. Evident, in bine… Putem spune ca ne-am facut servicii reciproce si noi, si partenerii nostri am capatat mai multa incredere in fortele noastre. Suntem convinsi ca in urmatoartea etapa, lucrurile vor merge cu mai multa usurinta pentru ca, nu-I asa, am capatat, pe langa incredere si mai multa experienta.De altfel si autoritatile locale partenere sau nu, ne privesc acum cu alti ochi”, a precizat Nan Genu, presedintele Asociatiei GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu.

La randul sau, managerul Asociatiei, Ionut Cioaca a precizat ca pentru urmatoarea sesiune de proiecte, sprijinul autoritatilor locale si a celor interesati sa aplice pe masurile viitoare va fi unul mai consistent, avand in vedere faptul ca Asociatia GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu are de “antecedente” pozitive.

Pe parcursul implementarii strategiei Asociatiei GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu s-au realizat o serie de proiecte care au cuprins toate cele trei masuri pe care le-am avut in strategia Asociatiei… Astfel, cele patru prioritati avute in vedere de Asociatie au fost indeplinite:

Dezvoltarea zonei prin valorificarea potentialului agricol al teritoriului GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu;

Incurajarea activitatilor non-agricole in cadrul GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu;

Consolidarea serviciilor pentru populatie: sociale, culturale si educative;

Sprijinirea programelor de formare profesionala si de actiuni de informare si de difuzare de cunostinte in cadrul zonel GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.