„Traseişti”, „şantajabili”, „penali”. În toate felurile i-au numit liberalii pe primarii care au zbughit-o către PSD având spatele asigurat de Ordonanţa 55 din 2014. Asta, desigur, după ce-i luaseră ei de la PDL, chiar PSD ş.a.m.d., în anii anteriori.

Tot (şi toţi) liberalii s-au jurat pe roşu, în congrese sau în conferinţe de presă, că nu-i vor mai primi înapoi pe „trădătorii de doctrină” sub nicio formă. Au şi scuipat în sân şi-au zis că au ei candidaţii lor, suficient de tari, da, aşa, ca săgeata din siglă, pentru a le lua maul „dezertorilor”.

Mă, şi ce ne-aud nouă urechile astea de aşa-zişi jurnalişti, fix la ultima lor conferinţă de presă, la Giurgiu? După ce copreşedintele Dumitru Beianu a declarat doar că se teme că primarii ar putea rămâne la PSD, dar a menţionat că speră câştigarea alegerilor în 20 de comune ale judeţului (?! cu ai lor sau cu ai voştri?), Gheorghe Ştefan a trosnit-o: „E foarte greu să luăm primarii înapoi”… După care, realizând că i-a scăpat peştele, pardon, păsărica, mă rog, vorba vine, adaugă: „O să facem totuşi şi o evaluare, o triere”.

Atât! Mi-i şi imaginez, la primării(d-aici începe pamfletul). Edilul-şef, la zid.

Unu-l ţine, altu-i bagă Drageru’-n gură:

-Suflă, mă! Suflă, suflă, suflă, cu putere, suflă! Aşa! Câtă pesedrină(marcă înregistrată Jim Diaconescu, n.r.) ai consumat, mă, de când ai plecat la PSD, ă? Câtă, mă? Câtă?

-Acolo… şi eu…

-Mă, mă băiatule, norocul tău e că ştiu că mă iubeşti, mă, că mă porţi acolo în suflet, aşa, cum dorm alţi primari cu poza Elenei Udrea sub pernă!

Cu ochii în lacrimi, primarul exclamă:

-Serios? Dacă vii matale la Guvernare, vreodată, mă iei înapoi?

-Te iau, mă, te iau, ce să-ţi fac, că eşti şi tu mic, cu voturi multe, acolo…

-Serios? Mă ierţi că am fost traseist?

-Te iert, mă, te iert! Că doar te-am mai iertat de vreo trei ori până acum!

-Săru’mâna! Da’ dai şi matale, acolo, un fond, ceva, că tre’ să continui şi io ce începui, p-aci, prin comună… Să nu mă laşi, nenică, doamne fereşte, din nou, fără 25% din venituri… Sau să îmi dai bani să-ţi fac piscine în pantă. Aoleu, alea erau terenuri de sport.

-Auzi, mă, ia mai bine, cu faţa la Răsărit, zi matale de trei ori: Te lapezi de PSD?

… Va continua

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.