Sunt multe gândurile, opiniile pe care le-aş transmite- ca fiind prioritare, mâhnită, dacă nu chiar jignită, la fel ca aproape toţi ceilalţi colegi care au fost, vineri, 16 octombrie, la conferinţa de presă a PNL Giurgiu. Totuşi, mai important decât asta este, aşa cum bine ziceţi, stimaţi liberali, informarea corectă a cititorilor şi lăsarea la latitudinea lor găsirea adevărului.

Evident, nici în acest articol nu voi scoate vreo declaraţie din context şi, mai mult decât atât, de această dată, nu voi exprima vreun punct de vedere personal.

(Un singur lucru ce trebuie precizat: am observat, ca şi ceilalţi colegi, că, de altfel, nu aţi contrazis vreun cuvânt din vreun articol publicat pe tema excluşilor din Biroul Politic Judeţean, ci doar v-aţi plâns că de dvs. se scrie, dar de PSD nu).

Astfel, reamintesc că mai mulţi membri ai BPJ, precum Noruţ Stănişteanu, Marian Măroiu, Elena Dinu, Alin Guţu sau Constantin Preda, au fost excluşi din structura de conducere a organizaţiei judeţene a PNL Giurgiu.

Co-preşedintele PNL Dumitru Beianu: „Aceste modificări ale Biroului Judeţean trebuie înscrise într-un context, acela al trendului descendent al organizaţiei, după alegerile din 2012. Au fost oameni cu vechime în partid, de la care nu am văzut vreo luare de poziţie sau să tragă vreun semnal de alarmă. Prin reconfigurări încercăm să aşezăm fiecare om în postul în care va avea cea mai mare eficienţă. Vrem să câştigăm Primăria Giurgiu(…). N-a fost nimeni dat afară, n-a fost nimeni pedepsit. Problemele PNL trebuie tratate cu un minim de egalitarism între ceea ce prestaţi în legătură cu PSD. Constat, de la zi la zi, că cei mai protejaţi politicieni sunt cei care cumpără bunăvoinţa presei”.

Copreşedintele Gheorghe Ştefan: „N-am făcut nimic altceva decât să respect prerogativele date de funcţia de copreşedinte al PNL. Solicitările au fost făcute de domnul Beianu în Biroul Politic Naţional şi nu este primul caz din România. Anterior, filiale din Gorj, Constanţa, Iaşi au schimbat tot Biroul Politic Judeţean(…). Am fost de acord şi sunt de acord cu acestea, pentru că dorim să scoatem scor mare în Giurgiu. E foarte greu să luăm primarii înapoi. Oricum, o să facem o evaluare şi o triere”.

Noruţ Stănişteanu– neivitat, venit la conferinţă din proprie iniţiativă şi pe neaşteptate: „N-am niciun gând să mă victimizez. Statutar, a fost legal ce s-a întâmplat. Mă consider, însă, nedreptăţit de decizia luată, din punct de vedere moral, luând în calcul activitatea mea din cadrul PNL. Consider că motivele invocate nu sunt corecte. Mi s-a reproşat că nu am adus oameni la miting. Aveam de adus din trei comune, dintr-una nu au venit iar din alta au venit 8 în loc de 10. Cu cotizaţia sunt la zi. Motivele nu prea sunt cele care ar trebui să fie aduse la cunoştinţa oamenilor”.

Întrebat care crede că sunt motivele, Stănişteanu a declarat: „Lipsa de comunicare cu preşedintele Beianu. De când sunt aici, n-am primit un telefon să mă întrebe de viaţă, de activitatea mea. Şi mai cred că a fost tupeul meu de a participa la acea competiţie internă la candidatura de primar. A deranjat”.

Reluând cuvântul, la ceva timp după declaraţiile lui Stănişteanu, Gheorghe Ştefan a spus: „Vedeţi, nu e nimeni nemulţumit!”. Siderat, la fel ca noi toţi ceilalţi, Stănişteanu a replicat: „Ba da!”.

Întrebat dacă Noruţ Stănişteanu a încălcat disciplina de partid(este ştiut că acesta poate fi un motiv invocat privind excluderea din PNL) cu declaraţiile făcute, Dumitru Beianu a precizat: „nu, nu consider că a încălcat disciplina de partid!”. (vom fi atenţi la asta)

Tot Beianu a declarat că, la nivel central, s-a luat decizia ca, dacă vor fi pierdute alegerile din 2016, şi copreşedinţii organizaţiilor care înregistrează pierderea vor fi demişi. „Suntem obligaţi să alegem strategia prin care putem ajunge la îndeplinirea obiectivelor”.

Fără alte comentarii. Deschisă este însă secţiunea Comentarii ŞI la acest articol pentru cititori.

Cătălina Sfetcu

2 COMENTARII

  1. Ceilalti ”exclusi” nu au fost nici macar instiintati in vreun fel…pur si simplu nu au fost convocati la sedinta BPJ, pentru a li se spune motivele pentru care au fost exclusi…hilar nu?? Halal democratie !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.