Masura 41.322 – „Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale” a fost implementata de Asociatia GAL Centrul pentru Devzoltare Rurala Giurgiu in 9 localitati din judet, care fac parte din GAL si care au aplicat pentru diferite proiecte: Malu, Vedea, Izvoarele, Gogosari, Calugareni, Stoenesti, Putineiu, Schitu si Singureni.

De la achizitia de utilaje necesare pentru bunul mers al comunitatii, pana la renovarea si dotarea Caminelor Culturale, infiintarea si construirea de gradinite, locuri de joaca sau terenuri de sport, primariile s-au implicat si au accesat fonduri nerambursabile in valori cuprinde intre 30.000 de euro, pana la 200.000 de euro pentru fiecare proiect.

Proiecte selectate si finantate pe Masura 41.322 au ca obiectiv cresterea calitatii vietii in mediul rural, dar si dotarea autoritatilor locale cu utilaje specifice pentru interventii in cazurile in care comunitatea se afla in situatii neprevazute. Asociatia GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu  a sprijinit si indrumat beneficiarii sa obtina sprijinul financiar nerambursabil, pentru implementarea proiectelor, astfel:

  1. Comuna IZVOARELE– dotarea Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta cu un miniexcavator necesar Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta

Utilajul – un miniexcavator cu functiuni multiple – este imperios necesar pentru comunitatea din Izvoarele, deoarece se pot gestiona rapid situatii de risc ce pot sa apara pe teritoriul autoritatii publice locale: inundatii, ploi torentiale, baltiri, vanturi puternice, incendii, etc.izvoarele-533x400

Dezvoltarea Serviciului pentru Situatii de Urgenta (SVSU) din comuna Izvoarele, judetul Giurgiu este o strategie mai veche a administratiei locale, care s-a lovit permanent de lipsa fondurilor necesare achizitionarii unui astfel de utilaj. Dotarea cu acest miniexcavator cu functiuni multiple va permite celor care administreaza comuna o abordare strategica a rezolvarii problemelor existente si, implicit, va diminua considerabil pagubele. Cu ajutorul acestui miniexcavator, pe langa o interventie prompta si eficienta se vor putea efectua si lucrari de prevenire a situatiilor de risc.

Sprijinul nerambursabil obtinut cu ajutorul Asociatiei GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu pentru implementarea acestui proiect a fost de 31.489 euro.

  1. Comuna GOGOSARI– dotarea Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta cu o autospeciala de interventie rapidaGogosari-650x223

In cadrul proiectului s-a propus achizitionarea unei autospeciale pentru stins incendii, necesara pentru Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta (SVSU) Gogosari, care sa asigure interventia rapida si calitativa in toate situatiile de risc pentru comunitatea pe care o deserveste. Autospeciala pentru stins incendii este dotata cu functiuni multiple si permite o abordare strategica a rezolvarii problemelor de risc existente pe raza comunei si a satelor componente. De asemenea, cu aceasta dotare se vor diminua considerabil pagubele inregistrate anual de lipsa acestui echipament in gospodarii sau pe terenurile cultivate si se intareste increderea cetatenilor in administratia locala.

Sprijinul nerambursabil obtinut cu ajutorul Asociatiei GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu a fost de 30.078 euro.

  1. Comuna PUTINEIU– achizitia unui utilaj multifunctional pentru dotarea Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta (SVSU)putineiu

Tema documentatiei depuse de autoritatile locale din comuna Putineiu, prin intermediul Asociatiei GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu a constituit-o necesitatea achizitionarii unui utilaj multifunctional UTV, pentru dotarea centrului de Servicii pentru Situatii de Urgenta din Putineiu, serviciu existent dar dotat necorespunzator din lipsa fondurilor.

Utilajul este absolut necesar si util, pentru stingerea incendiilor de mica intensitate, dar acest utilaj poate interveni in locuri greu accesibile si mai ales in situatii de inundatii sau inzapeziri. Pana la achizitionarea acestui utilaj, Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta din comuna Putineiu nu avea in dotare niciun utilaj de interventie.

Sprijinul nerambursabil obtinut cu ajutorul Asociatiei GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu a fost de 26.928 euro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.