Masura 41.322 – „Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale” a fost implementata de Asociatia GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu in 9 localitati din judet, care fac parte din GAL si care au aplicat pentru diferite proiecte: Malu, Vedea, Izvoarele, Gogosari, Calugareni, Stoenesti, Putineiu, Schitu si Singureni. De la achizitia de utilaje necesare pentru bunul mers al comunitatii, pana la renovarea si dotarea Caminelor Culturale, infiintarea si construirea de gradinite, locuri de joaca sau terenuri de sport, primariile s-au implicat si au accesat fonduri nerambursabile in valori cuprinde intre 30.000 de euro, pana la 200.000 de euro pentru fiecare proiect.

Proiecte selectate si finantate pe Masura 41.322 au ca obiectiv cresterea calitatii vietii in mediul rural, dar si dotarea autoritatilor locale cu utilaje specifice pentru interventii in cazurile in care comunitatea se afla in situatii neprevazute. Asociatia GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu  a sprijinit si indrumat beneficiarii sa obtina sprijinul financiar nerambursabil, pentru implementarea proiectelor, astfel:

Comuna SCHITU – amenajarea unui spatiu de joaca si a unui teren de sport la scoala di satul Vlasin

Tema de investitie o constituie crearea si dezvoltarea serviciilor de baza pentru populatia rurala, prin amenajarea spatiilor publice de recreere pentru populatia rurala, pe baza obiectivelor proiectului si a contextului economico-social al Romaniei. Obiectivul acesta vine sa completeze functiunile existente in localitate, prin amenajarea unui spatiu de joaca si a unui teren de sport la scoala din satul Vlasin. Initial, amplasamentul obiectivului a fost un teren intravilan neamenajat si deteriorat, cu folosinta improprie si intr-o stare avansata de degradare biologice si constructiva.loc-de-joaca-schitu-650x324

Realizarea spatiului de joaca a fost deja implementata (suprafata de 10/10 metri) si elevii de la scoala au o noua modalitate de a-si petrece pauzele si timpul liber oferit de orarul scolar.

Terenul de sport cu gazon sintetic a fost de asemenea realizat si are o suprafata de 40/20 m, cu gard imprejmuitor si dotat cu porti pentru minifotbal si instalatie de iluminat pe timp de noapte. Zona de siguranta perimetrala a terenului este de 1 m pe conturul terenului.teren-schitu-650x269

Sprijinul nerambursabil obtinut cu ajutorul Asociatiei GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu pentru implementarea acestui proiect a fost de 68.722 euro.

Comuna IZVOARELE – construirea unei gradinite cu program prelungit

Este un proiect ambitios, prin care se intentioneaza infiintarea unei unitati publice de invatamant furnizoare de educatie prescolara pentru copiii din comuna Izvoarele, judetul Giurgiu.gradinita-izvoarele-650x305

Proiectul presupune realizarea mai multor repere, printre care: lucrari de constructii si instalatii sanitare si electrice, lucrari de constructii la spatiile de joaca exterioare, realizarea de platforme si alei, imprejmuire si bransamente la retelele de utilitati (apa, canalizare, energie electrica). Investitia este necesara – motivul fiind unul imbucurator: in momentul de fata, localitatea se afla pe un trend ascendent al cresterii demografiei, iar comuna nu sispune de locuri suficiente pentru invatamantul prescolar.

Sprijinul nerambursabil obtinut cu ajutorul Asociatiei GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu a fost de 199.967 euro.

Comuna STOENESTI – achizitia de utilaje si echipamente pentru dotarea Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta (SVSU)tractor-stoenesti-650x321

Autoritatile locale din comuna Stoenesti, judetul Giurgiu au neaparata nevoie de astfel de utilaje si echipamente, avand in vedere faptul ca localitatea este oarecum izolata de drumurile nationale. Astfel, tema proiectului care a fost propus spre finantare si care a fost deja implementat a constituit-o achizitionarea de utilaje si echipamente necesare pentru dotarea Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta (SVSU) din localitate, care functioneaza si actioneaza in subordinea Consiliului Local.

Prin acest proiect au fost achizitionate urmatoarele utilaje si echipamente: tractor  echipat cu tiranti frontali; lama de zapada; sararita; tocator lateral.

Sprijinul nerambursabil obtinut cu ajutorul Asociatiei GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu a fost de 31.053 euro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.