Peste 18.500 de social-democraţi giurgiuveni, alături de sutele de mii de colegi din întreaga ţară, sunt aşteptaţi duminică, 11 octombrie, la urne pentru a-şi alege preşedintele. Având în vedere că doar Liviu Dragnea a rămas în cursă, ei vor spune dacă sunt de acord sau nu cu el ca viitor lider. Dragnea ocupă deja funcţia de preşedinte interimar.

Pe această temă, a vorbit, vineri, 9 octombrie, liderul PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău.


 

Reporter: Vă aflaţi pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte alegerile pentru preşedinţia PSD. Ne împărtăşiţi din gândurile dumneavoastră?

Niculae Bădălău: În acest moment important pentru Partidul Social Democrat, organizaţia PSD Giurgiu îşi aduce aportul şi votul său, sprijinind candidatura domnului Liviu Dragnea, având totodată convingerea că domnia sa are calităţile necesare de a deveni liderul celui mai mare partid din ţară, pentru că dispune de capacitatea de a oferi partidului expertiza politică necesară momentului.

R: Ce consideraţi că îl recomandă pe Liviu Dragnea ca fiind soluţia pentru conducerea PSD?

N.B.: Actuala situaţie politică, nu numai a noastră ca şi principal partid de guvernare, arată clar că prezenţa domnului Liviu Dragnea în fruntea partidului este necesară. Experienţa sa oferă certitudinea continuării unor proiecte şi strategii politice pozitive, unor decizii politice raţionale şi mature. Totodată, cunoscându-l pe Liviu, e imposibil să nu apreciezi abnegaţia cu care se încăpăţânează să se pună în slujba românilor şi a partidului. Îmi doresc să reuşească să transmită acest devotament şi altor membri.

R: Înţeleg că data de 11 octombrie 2015 reprezintă un moment de o mare însemnătate pentru PSD?

N.B.: Într-adevăr, am convingerea că data de 11 octombrie 2015 va marca decizia membrilor partidului vizând candidatura domnului Dragnea. În acelaşi timp, alegerea preşedintelui PSD se va face printr-un scrutin universal la care vor vota toţi membrii PSD, acesta reconfirmând, nu numai membrilor de partid, ci şi cetăţenilor ţării, certitudinea unei preocupări continue a PSD, având ca punct de plecare dorinţa de a răspunde necesităţilor românilor. Este pentru prima dată când un partid politic organizează acest gen de scrutin. Cred că este un moment de democraţie pură. Nimeni nu a mai realizat în România aşa ceva. De asemenea, acel chestionar, la care vor putea răspunde nu numai membri de partid, arată clar care este preocuparea PSD, oferindu-ne o imagine de ansamblu în legătură cu neclarităţile, propunerile, îngrijorările oamenilor.

R: Care sunt aşteptările dumneavoastră pe viitor de la PSD?

N.B.: Am convingerea că Partidul Social Democrat, avându-l lider pe domnul Liviu Dragnea, ne va ajuta şi mai mult să ne întărim imaginea de cel mai puternic partid din România, partid care pune pe primul loc interesul oamenilor şi care îşi doreşte un parcurs european în ansamblul partidelor social- democrate ale Europei. Iar pe acest drum nou, pe care PSD, începând cu 19 octombrie, îşi doreşte să-l parcurgă, PSD Giurgiu va avea, sper, un rol cât mai important.

R: În încheiere, aveţi un mesaj pentru colegii din Giurgiu?

N.B.: În primul rând, aş vrea să mulţumesc tuturor colegilor mei de la PSD Giurgiu. Duminică, PSD în ansamblu, dar şi noi, organizaţia Giurgiu, vom lua parte la cel mai democratic demers politic. Aş vrea să le transmit colegilor din PSD Giurgiu că îmi doresc ca la acest scrutin electoral să participe cât mai mulţi, pentru că fiecare membru poate acum să-şi aleagă direct preşedintele, ceea ce cred că este un câştig pentru democraţia noastră.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.