Este vorba, de fapt, despre o opinie exprimată de 102 giurgiuveni din municipiu, în cadrul unui sondaj efectuat la solicitarea Primăriei, în perioada 27-28 februarie anul acesta.

Astfel, cei intervievaţi au aşezat în ordinea importanţei pentru ei 28 de proiecte vizând dezvoltarea urbei, în diverse domenii.

Cu procente cuprinse între 79 şi 70, respondenţii au clasificat proiectele astfel: pe primul loc, monitorizarea video a locurilor publice cu infracţionalitate ridicată. Acesta a fost urmat de continuarea introducerii reţelei de apă potabilă, implementarea unui sistem de protecţie a copilului şi de prevenire a abuzului asupra acestuia, dar şi realizarea unui cămin pentru bătrâni în municipiu.

Potrivit rezultatelor sondajului cuprins şi în strategia de dezvoltare a oraşului, în perioada 2014-2020, 71% dintre respondenţi au opinat că cel mai importat ar fi reabilitarea termică a blocurilor, dar şi amenajarea de plaje de-a lungul Dunării sau realizarea de diguri de protecţie la Dunăre şi a insulelor.

Totodată, 60 până la 62% dintre giurgiuvenii chestionaţi consideră prioritare: reabilitarea şi modernizarea unor reţele de străzi, amenajarea de noi zone de agrement sau reabilitarea şi modenizarea reţelei de încălzire termică.

La fel de importante, dar obţinând sub 60%, sunt proiecte precum: o bază sportivă pe canalul Sfântul Gheorghe, reabilitarea şi modernizarea reţelei de încălzire, artere rutiere ocolitoare pentru preluarea traficului greu, transformarea unor zone într-unele de agrement sau includerea Cetăţii lui Mircea cel Bătrân în circuitul turistic.

Cele mai puţin importante proiecte în viziunea celor chestionaţi sunt: pistele pentru biciclete, o instalaţie de transport pe cablu peste Dunăre şi un sistem informatic integrat pentru managementul relaţiei cu cetăţenii

Marja de eroare a sondajul este de +/- 3,05%.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.