Despre acest subiect a vorbit joi, 8 octombrie, în conferinţă de presă, vicepreşedinte al PSD, dar şi al Consiliului Judeţean Giurgiu, Cristian Marciu, cel care, alături de colegii săi din partid, a muncit susţinut pentru ca unităţile administrativ-teritoriale să beneficieze de fonduri pentru începerea sau continuarea investiţiilor.

„Eu şi alţi colegi de-ai mei ţinem legătura permanent cu Ministerul Dezvoltării pentru ca fondurile solicitate de către UAT-uri să ajungă pentru a fi plătite lucrările deja realizate de câştigătorii licitaţiilor aferente. De menţionat este că la Ministerul Dezvoltării există o permanentă schimbare a normelor de aplicare a OG 28. Este vorba despre formulare tip ce trebuie completate de primării pentru obţinerea fondurilor. Ducem o activitate intensă, în sensul că au trebuit refăcute datele de pe formulare, cu menţionarea societăţilor comerciale care efectuează lucrările”, a spus Marciu, precizând că a fost cazul a 22 de comune din Giurgiu.

„De asemenea, ne-am mobilizat şi pentru informarea primarilor cu privire la apariţia unei circulare a ministrului Dezvoltării. Această circulară are menirea să liniştească primăriile că ultimele contracte sau acte adiţionale la contracte, permit, la solicitarea primarilor, în baza discuţiilor cu executantul lucrării, ca sumele din 2017, 2016, să poată fi aduse în 2015 şi să le poată folosi. Aceasta, pentru a atinge o cotă cât mai mare a stadiului investiţiei respective”, a mai anunţat Marciu, menţionând că este vorba despre proiecte pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală, iar primarii răspund rapid, fiind interesaţi să continue şi să finalizeze lucrări de apă-canal sau drumuri.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.