Asociatia GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu  a sprijinit si indrumat opt beneficiari care au facut investitii pe Masura 41.312 – sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi, pentru a-si dezvolta si diversifica serviciile pentru locuitorii din mediul rural.

Va prezentam cele opt proiecte care au fost implementate cu sprijinul si sub indrumarea Asociatiei GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu:

  1. TANASE M. GABRIEL (I.I.) – comuna Izvoarele, judetul Giurgiu a implementat un proiect care sa contribuie la diversificarea activitatilor de prestari servicii in mediul rural. Pentru aceasta el a achizitionat urmatoarele utilaje si echipamente agricole: un tractor agricol, un plug reversibil, o semanatoare de prasitoare, o semanatoare de paioase, un combinator, un fertilizator si un pulverizator.

In acest mod, a reusit sa creasca atractivitatea investitiilor in mediul rural, sa promoveze ocuparea fortei de munca, sa consolideze potentialul uman, un pas mic pentru inversarea tendintei de declin economico-social si de depopulare a zonelor rurale.inceput-650x357 tanase-650x284

Ajutorul public nerambursabil obtinut cu ajutorul Asociatiei GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu pentru implementarea acestui proiect este de 107.100 euro.

  1. MATEI MARIAN (I.I.) – comuna Izvoarele, judetul Giurgiu. Cu ajutorul Asociatiei GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu, investitorul a achizitionat un tractor agricol si un plug reversibil, pentru prestarea de servicii catre populatia din mediul rural.matei-marian-650x321

Implementarea proiectului contribuie la dezvoltarea durabila a regiunii din care face parte societatea. Se stimileaza concurenta in randul prestatorilor de servicii de mecanizare, ceea ce va contribui la reducerea costurilor si implicit la micsorarea tarifelor pe hectar a lucrarilor agricole. De asemenea, investitorul contribuie si la cresterea veniturilor la bugetul local si la bugetul centralizat al statului, lucru care se va revedea in finantarea proiectelor viitoare de dezvoltare locala.

Ajutorul public nerambursabil obtinut cu ajutorul Asociatiei GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu a fost de 33.285 euro.ghe.-corina-650x344

  1. GHEORGHE CORINA-MARIANA (PFA) – Comuna Izvoarele, sat Radu Voda, judetul Giurgiu. Cu ajutorului sprijinului oferit de Asociatia GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu, Persoana Fizica Autorizata. GHEORGHE CORINA-MARIANA a realizat un proiect pentru achizitionarea urmatoarelor echipamente si utilaje agricole:

– un tractor agricol;

– o semanatoare plante prasitoare;

– o masina de erbicidat tractata;

– o masina de imprastiat amendamente;

– un sistem compactor/combinator;

– un cultivator dezmiristitor.

Prin implementarea acestui proiect, P.F.A va deservi comunitatea din zona rurala limitrofa localitatii de domiciliu. Mai mult de atat, obiectivele proiectului – crearea de locuri de munca, incurajarea initiativelor de afaceri promovate de tineri sub 40 de ani si diversificarea serviciilor oferite populatiei din spatiul rural au fost atinse.

Ajutorul public nerambursabil obtinut cu ajutorul Asociatiei GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu a fost de 138.106 euro.buldo

  1. MORARU BOGDAN-COSMIN (I.I.) a achizitionat un buldoexcavator. Prin achizitionarea acestui utilaj, beneficiarul de proiect si-a propus sa creeze si sa diversifice serviciile de amenajare/pregatire a terenurilor, servicii care sunt adresate beneficiarilor din mediul rural.

Ajutorul public nerambursabil obtinut cu ajutorul Asociatiei GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu a fost de 58.793 euro.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.