Senatorii au adoptat, marţi, proiectul de lege „Primul loc de muncă”, ce prevede scutirea de la plata contribuiţiilor sociale a angajatorilor care încadrează în câmpul muncii tineri cu vârsta cuprinsă între 16-35 de ani. De asemenea, angajatorii vor primi şi echivalentul unui salariu minim pe economie pentru fiecare tânăr fără experienţă pe care îl angajează pe o perioadă nedeterminată.
„ Astăzi(marţi, n.r.) a fost aprobat de majoritatea parlamentară din Senatul României proiectul de lege „Primul loc de muncă”, care prevede scutirea de la plata contribuiţiilor sociale a angajatorilor care încadrează în câmpul muncii tineri cu vârsta cuprinsă între 16-35 de ani. De asemenea, angajatorii vor primi şi echivalentul unui salariu minim pe economie pentru fiecare tânăr fără experienţă pe care îl angajează pe o perioadă nedeterminată. Sunt încrezător că este încă un semnal pozitiv al actualei guvernări PSD, programul încurajând deopotrivă angajatorii și tinerii aflați în căutarea unui loc de muncă!”, a scris senatorul giurgiuvean pe pagina sa de Facebook.

Proiectul menţionat prevede şi că angajatorii care încadrează tinerii în câmpul muncii sunt obligaţi să menţină raporturile de muncă ale acestora cel puţin 36 de luni de la data încheierii lor.

Potrivit proiectului de lege, finanţarea primului loc de muncă se realizează, fie din bugetul asigurărilor de şomaj, prin subvenţionare de la bugetul de stat, fie fonduri europene.

Potrivit presei centrale, în luna ianuarie 2015, în România au fost înregistraţi 493.415 şomeri dintre care 71.678 şomeri sub 25 de ani şi 41.209 şomeri între 25-29 de ani, potrivit documentului citat.

Initiaţorii proiectului de lege sunt mai mulţi senatori şi deputaţi PSD şi UNPR. Legea ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2016.

Senatul este primă Cameră sesizată, urmând ca deputaţii să ia decizia finală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.