Programul denumit Future Leaders Exchange(FLEX) este finanţat de către Departamentul de Stat al SUA şi, cei obţin o bursă în cadrul acestuia, au posibilitatea să studieze la un liceu american, dar şi de a locui împreună cu o familie americană pe parcursul anului școlar 2016 – 2017.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei remis Agerpres, participarea la program este gratuită.

Programul se adresează liceenilor de cetățenie română născuți între 1 ianuarie 1999 și 15 iulie 2001, care sunt actualmente în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a, studiază engleza în liceu, îndeplinesc criteriile pentru a obține viza de SUA și nu au stat în Statele Unite mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani.

De asemenea, liceeni cu dizabilități sunt încurajați să aplice pentru aceste burse, deoarece, spun reprezentanţii Ministerului Educaţiei, infrastructura de recrutare și derulare a programului permite evaluarea și plasarea acestora în condiții care răspund nevoilor specifice.

„Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992. În cei 24 de ani de la înființarea sa, programul a oferit burse pentru peste 24.000 de liceeni din Europa, Eurasia și Asia Centrală. Programul presupune un an întreg de studiu pentru liceeni în SUA. Obiectivul programului este să promoveze înțelegerea reciprocă între Statele Unite și țările din regiunile în care funcționează programul FLEX”, se mai arată în comunicatul menţionat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.