Asociatia GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu, o initiativa a unor tineri din Giurgiu – Nan Tiberiu-Genu (presedinte al asociatiei), Cioaca Ionut (manager) si Popescu Veronica-Daniela (evaluator proiecte) a reusit sa implementeze o serie de proiecte, printr-o strategie de dezvoltare locala care a cuprins patru prioritati:

  • dezvoltarea zonei prin valorificarea potentialului agricol al teritoriului pe care actioneaza Grupul de Actiune Locala;
  • incurajarea activitatilor non-agricole in cadrul Grupului de Actiune Locala;
  • consolidarea serviciilor pentru populatie: sociale, culturale si educative;
  • sprijinirea de programe de formare profesionala si de actiuni de informare si difuzare a cunostintelor in cadrul zonei in care actioneaza GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu.

Iata care sunt proiectele implementate pe Masura 41.121 – modernizarea exploatatiilor agricole:

Sincu Denisa (PFA), din comuna Izvoarele, judetul Giurgiu a crezut in Grupul de Actiune Locala si si-a indeplinit visul: acela de a-si moderniza exploatatia agricola pe care o detine si pe care cultiva plante de camp (porumb, grau, floarea soarelui si orz). Obiectivul ei a fost atins atunci cand a apelat la sprijinul Asociatiei GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu. Cu un sprijin nerambursabil de 55.362 de euro a reusit sa isi achizitioneze un tractor de 110 CP, un plug reversibil cu trei trupite si un combinator cu tavalug.Sincu-Denisa-642x400

Pana la momentul achizitiei utilajelor, activitatea in ferma se desfasura cu utilaje inchiriate de la terti, iar costurile de exploatare erau ridicate si productivitatea afectata. Utilizarea masinilor agricole noi si performante au redus perioada de timp necesara realizarii lucrarilor agricole , consumul de combustibil, costurile cu reparatia si intretinerea utilajelor, ceea ce a condus la o productivitate ridicata.

Siu Cezar (I.I.), din comuna Stanesti si-a dorit sa eficientizeze activitatea in exploatatia agricole proprie, astfel ca a apelat la Asociatia GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu, beneficiind de un ajutor public nerambursabil de 24.350 euro. In acest mod a reusit sa isi achizitioneze urmatoarele utilaje si echipamente agricole: tractor agricol , plug reversibil si grapa cu discuri.Siu-cezar-650x217

Aceste utilaje agricole ii permit acum realizarea lucrarilor agricole cu timp optimi din punct de vedere agrotehnic. Mai mult de atat, utilajele achizitionate inglobeaza tehnologii moderne si astfel, lucrarile agricole se pot realiza la un inalt nivel calitativ, ceea ce inseamna reducerea costurilor de productie si implicit cresterea productiei medii la hectar.

Lovin Mihai Silviu (PFA), din comuna Cervenia, judetul Teleorman si-a dotat ferma agricola cu mai multre utilaje: combina, erbicidator, grapa cu discuri si masina de imprastiat ingrasaminte. Achizitionarea utilajelor agricole a fost posibila cu ajutorul GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu, prin care si-a depus un proiect si a beneficiat de un ajutor public nerambursabil de 68.488 euro.

Necesitatea asigurarii unei baze tehnico-materiale performante pentru cultivarea in conditii optime a suprafetei  de teren agricol  administrata de Lovin Mihai Silviu  a impus aceasta modernizare, care n-ar fi fost posibila fara ajutorul si sprijinul oferit de Asociatia GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.