Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunţat, marţi, că, din 1 ianuarie 2016, 111.000 de copii din familiile defavorizate, cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani, ar putea primi un tichet social, în valoare de 50 de lei pe lună, pentru a putea merge la grădiniță.

Intrând în casele unde avem copii cu vârstele cuprinse între 3 și 6 ani și care provin din familii defavorizate, care nu au posibilitatea de a merge la grădiniță, s-a făcut o inițiativă legislativă plecând de la acest proiect pilot care prevede ca fiecărui copil care provine din familii defavorizate să i se acorde un tichet social de 50 de lei pe lună pentru a putea merge la grădiniță”, a declarat, la Parlament, Rovana Plumb.

Ea a precizat că acordarea tichetului social are un impact bugetar de 39 milioane de lei pe an.

„Acest tichet social se dă sub forma unui voucher care nu va putea fi transformat în bani, cu el se vor putea cumpăra alimente, hăinuțe, jucării sau rechizite pentru acești copii care provin din familiile defavorizate. Tichetul are valoarea de 50 de lei pe lună. Vor primi copiii din familiile defavorizate al căror venit pe membru de familie nu depășește de două ori venitul minim garantat”, a explicat Rovana Plumb.

Ministrul Muncii a arătat că acordarea tichetului social se va face în funcție de prezența fiecărui copil la grădiniță.  Proiectul de lege a fost inițiat de mai mulți deputați PSD și ALDE și este susținut de Guvern.

AGERPRES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.