Deputaţii şi senatorii s-au reunit, marţi, 29 septembrie, pentru a dezbate şi vota a patra moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta.

Moţiunea a fost respinsă, fiind exprimate 207 opţiuni „pentru” şi opt „împotrivă”. Premierul Victor Ponta a ţinut, în plen, un discurs virulent, iar, printre altele a menţionat că el nu a semnat niciun fel de contract cu societăţi de stat, acestea fiind făcute între avocatul Dan Şova şi şeful AVAS de la acea vreme, Teodor Atanasiu, care era consiliat de actualul lider PNL Alina Gorghiu.

„Se vorbeşte acolo despre contracte. N-am semnat niciodată niciun fel de contracte cu vreo societate cu capital de stat. Ştiu că a semnat domnul Şova cu societăţi din portofoliul AVAS, condus atunci de domnul Teodor Atanasiu. Deci dumneavoastră vreţi acum să-mi dau eu demisia pentru că Atanasiu şi Şova au semnat nişte contracte. Care e logica?”, a spus Victor Ponta.

De asemenea, el a zis, ironic, că poate fostul şef AVAS, liberalul Teodor Atanasiu, „a fost sfătuit greşit” de consiliera sa de la acea vreme, Alina Gorghiu, care era şi avocat „şi care ştia foarte bine ce înseamnă contracte cu statul”.

Dacă cumva le-a uitat doamna consiler-avocat Gorghiu, am în faţă aşa: contract Gorghiu, Pop şi Asociaţii – AVAS, 25.000 de euro, plus TVA. Gorghiu, Pop şi Asociaţii – AVAS, 10.000 de euro, plus TVA. Gorghiu, Pop şi Asociaţii – AVAS, 6.000 de euro, plus TVA. (…) Gorghiu, Pop şi Asociaţii – AVAS, 15.000 de euro, plus TVA. Gorghiu, Pop şi Asociaţii – AVAS, 10.000 plus TVA. (…) Sunteţi cam scumpă, doamna Gorghiu”, a spus Ponta, în aplauzele parlamentarilor puterii.

În plus, Ponta i-a acuzat pe liberali că ar fi transformat trădarea şi schimbarea într-o marcă a PNL. „Trădarea şi schimbarea, din păcate, sunt o marcă înregistrată pentru partidul care a candidat în 2014 ca reprezentant ALDE şi luni dimineaţă s-a trezit la PPE. Din punctul ăsta de vedere, staţi într-o companie foarte bună”, a spus prim-ministrul.

Premierul Victor Ponta a ironizat mitingul organizat de PNL în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură, spunând că în faţa Parlamentului sunt mai mulţi jandarmi şi jurnalişti decât protestatari, afirmând că nici Vasile Blaga, cunoscut ca un bun organizator, „nu mai e ce-a fost”.

„Este nevoie de lămuriri şi pentru oamenii aduşi cu autobuze în faţă, în ploaie. Probabil că ei credeau că vin să protesteze împotriva celor care le-au tăiat pensiile şi salariile. Ca să fiu sincer, nici domnul Blaga nu mai e ce-a fost odată. Sunt mai mulţi jandarmi şi jurnalişti decât protestatari, dar asta e. Timpul ne marchează pe toţi, a spus Ponta.

Totodată, el a declarat, în timpul dezbaterilor asupra moţiunii de cenzură a PNL, că demersul opoziţiei nu critică în niciun fel activitatea Guvernului, care este lăudată inclusiv de preşedintele Klaus Iohannis, astfel încât acţiunea liberalilor nu este decât „o şmecherie politică”.

La rândul său, preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că UDMR încă este reprezentat în structuri guvernamentale importante, astfel încât nu înţelege dacă liderul Uniunii, Kelemen Hunor, atunci când critică Guvernul, se referă la toată activitatea Cabinetul sau membrii UDMR fac excepţie.

„Am constatat, fără patimă, în discursul domnului preşedinte de la UDMR, că ar fi fost mult mai bine ca textul moţiunii să cuprindă critici la adresa guvernării, care este foarte proastă. În acelaşi timp, au zis ca nu cumva să apară răzbunări. Ce răzbunări să apară? Asta n-am înţeles, am fost foarte atent, n-am înţeles exact dacă atunci când critica guvernarea acum câteva minute aici se referea la toţi cei care sunt în guvernare sau cu excepţia membrilor UDMR care încă ocupă posturi importante în structurile guvernamentale”, a spus Dragnea, în replică la discursul liderului UDMR Kelemen Hunor.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.