Acesta a fost lansat la Budapesta și este deschis până pe 3 noiembrie 2015, anunţă reprezentanţii Ministerului Dezvoltării, precizând că expresiile de Interes pot fi completate numai on-line, în site-ul programului.

Ghidul Aplicantului pentru acest prim apel, împreună cu alte informații utile, pot fi găsite aici.

Programul Transnațional DUNĂREA finanţează proiecte care urmăresc îmbunătățirea politicilor publice și a cooperării instituționale, implementate de un parteneriat transnațional extins.

Pot primi finanțare proiecte depuse de autoritățile locale, regionale sau naționale, organismele de drept public, Grupările Europene de Cooperare Teritorială (GECT), organizațiile internaționale și organismele private, inclusiv IMM-uri.

Aria eligibilă este constituită din 14 state: Austria, Bulgaria, Cehia, Germania (landurile Baden Württemberg si Bavaria), Ungaria, România, Slovenia, Slovacia, Bosnia şi Herţegovina, Muntenegru, Serbia, Moldova şi Ucraina (oblasturile Chernivetska, Ivano-Frankiviska, Zakarpatska, Odessa).

Bugetul total al programului este de 262.989.835,60 de euro, din care 202.095.405 euro reprezintă finanțarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională.

România este Autoritate Națională a programului, prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP).

Autoritatea de Management este stabilită în cadrul Ministerul Economiei Naționale din Ungaria, iar Secretariatul Comun la Budapesta.

Auditul Programului va fi realizat de Direcţia Generală pentru Auditul Fondurilor Europene din Ungaria, iar atribuțiile de certificare vor fi îndeplinite de către Trezoreria de Stat a Ungariei.

Documentele relevante pentru program sunt disponibile în site-ul acestuia. Puteți consulta, de asemenea, Fișa de program sau puteți obține informații de la Punctul Național de Contact:

Alina Mihalache, consilier

Direcția Generală Programe Europene

Unitatea Autorități Naționale pentru Programe Europene

alina.mihalache@mdrap.ro

Tel: 0372 111 305

Fax: 0372 111 456

http://www.mdrap.ro/dezvoltare-regionala/-4970/-7572/-7498

http://www.interreg-danube.eu/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.