Președintele Organizației de Femei a PSD (OFSD), Viorica Dăncilă, salută aprobarea de către Guvernul Ponta a proiectului de lege privind ratificarea Convenției de la Istanbul, despre care afirmă că este o „bătălie câștigată în lupta pentru prevenirea și combaterea violențelor și abuzurilor de orice tip îndreptate asupra femeilor”.

Eurodeputatul, membru al Comisiei pentru drepturile femeii și egalitatea de gen (FEMM) din Parlamentul European, subliniază, prin intermediul unui comunicat de presă, că decizia Guvernului este un pas crucial pentru ca soluțiile propuse de OFSD în cadrul „Pactului pentru protejarea femeilor de violență domestică și viol” să devină realitate.

„Salut aprobarea de către Guvernul Ponta a proiectului de lege privind ratificarea Convenției de la Istanbul, o decizie care vine în sprijinul româncelor și întărește drepturile tuturor femeilor în societatea românească.
Odată ce prevederile Convenției vor fi aplicate în țara noastră, după depunerea documentului la Secretarul General al Consiliului Europei, în România vor fi implementate măsuri ferme, ce au în vedere prevenirea agresiunilor împotriva femeilor, protecția victimelor abuzurilor și trimiterea în judecată a agresorilor.

Mă bucur să văd cum direcțiile de acțiune, pe care noi, OFSD, le-am lansat în spațiul public, în cadrul <<Pactului pentru protejarea femeilor de violență domestică și viol>>, se concretizează și încep deja să facă o diferență în bine pentru femeile din România.

După ce, alături de colegele mele din Organizația de Femei a PSD, am înființat o Comisie de lucru care va pune în practică prevederile din cadrul Pactului, decizia Guvernului Ponta privind ratificarea Convenției de la Istanbul reprezintă o garanție a faptului că suntem pe drumul cel bun pentru ca soluţiile propuse de noi să devină realitate”, declară Viorica Dăncilă, președintele OFSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.