Pe 11 octombrie, între orele 08.00 şi 20.00, toţi membrii PSD din România şi, evident, din judeţul Giurgiu sunt chemaţi la urne pentru a decide cine să le fie noul preşedinte sau, dacă va fi un singur candidat, vor spune dacă îl vor sau nu.

Anunţul a fost făcut joi, 24 septembrie, în conferinţă de presă, de către şeful PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău.

„Aşa cum ştiţi, suntem în plin proces de alegeri la nivel central. Am decis ca preşedintele să poată fi ales de toţi membrii partidului iar în acest sens va fi organizat un scrutin naţional”, a spus Bădălău.

El a precizat că, oficial, până în acest moment, nu a fost anunţată o candidatură, însă, Liviu Dragnea a spus că va face un anunţ în acest sens la o viitoare şedinţă a organizaţiei PSD Teleorman. „Din câte îl cunosc pe Liviu Dragnea, nu se va răzgândi până atunci”, a spus Bădălău, referindu-se, desigur, la intenţia lui Dragnea de a intra în cursa pentru şefia PSD.

Termenul limită de depunere a dosarelor este 29 septembrie, ora 12.00.

Pe de altă parte, revenind la scrutinul din 11 octombrie, liderul social-democraţilor giurgiuveni- de asemenea, secretar executiv la nivel central al PSD- a menţionat că, şi la nivel naţional, dar şi judeţean şi municipal, vor fi constituite Comisii Electorale. Cea judeţeană giurgiuveană va fi condusă de Cristian Ştenghel(foto jos)_DSC0119

„Vor fi amenajate secţii de votare în toate localităţile judeţului. Încă nu am stabilit exact câte vor fi în municipiu, unde avem circa 6.000 de membri(…). Secţiile pot fi amenajate în incinta primăriilor, nu în şcoli sau sedii comerciale, însă în cămine culturale şi chiar acasă la preşedinţii de filiale ale PSD, da”, a mai declarat senatorul Niculae Bădălău.

El mai anunţat faptul că rezultatele obţinute în urma scrutinului din 11 octombrie vor fi validate în cadrul Congresului PSD din 18 octombrie.

PSD Giurgiu îl susţine pe Liviu Dragnea

Pentru ca un lider sau membru PSD să candideze la o funcţie de conducere la nivel central trebuie să aibă recomandare din partea organizaţiei judeţene de care aparţine, dar şi de alte patru organizaţii din ţară.

„Astăzi, la ora 16.00, în cadrul unei Conferinţe Judeţene a PSD, noi, cei de la Giurgiu, vom propune acordarea recomandării lui Liviu Dragnea”, a subliniat liderul social-democraţilor giurgiuveni.

Niculae Bădălău a mai spus că, prin acest scrutin, PSD vrea să arate că alegerile organizate de ei sunt corecte, transparente, dar şi că, în urma acestora, formaţiunea ar putea adopta sistemul politic britanic. „Nu vreau să pară o exagerare, dar s-a propus, pe modelul Marii Britanii, ca preşedintele să vină cu o listă ce va conţine numele acelora cu care va face echipă. Nu ştiu cât vom reuşi s-o şi facem, dar cred că este o idee bună. Până acum nu a fost făcută nicio listă, probabil că vor apărea de săptămâna viitoare”, a mai declarat, la Giurgiu, Niculae Bădălău.

C.S.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.