În calitate de senator, Gabriela Firea, a făcut, miercuri, o declaraţie politică pe care a transmis-o şi presei prin intermediul unui comunicat.

Perspectiva alegerilor din 2016 este din ce în ce mai sumbră pentru liberali, probabilitatea de a prelua guvernarea democratic, pe baza voturilor cetățenilor fiind tot mai redusă. Prin urmare, sunt explicabile încercările colegilor din Opoziție de a răsturna actualul guvern cu ajutorul altor pârghii decât votul popular. De aceea, se agață de trimiterea în judecată a premierului Ponta, ceea ce, în viziunea lor apocaliptică, aduce grave prejudicii de imagine țării noastre care, iată, deja este izolată pe plan internațional.

Din păcate pentru ei și din fericire pentru România, aceste prejudicii nu se regăsesc decât în retorica liberalilor și a adversarilor consacrați ai PSD în general și ai lui Victor Ponta în particular.

Deși a trecut o săptămână de la anunțul făcut de procurori, nu a existat nicio luare de poziție oficială a vreunui șef de stat sau de guvern, a vreunui ambasador, care să aducă în discuție o distanțare față de premier și de guvernul României.

Excepție face desigur ministrul de externe maghiar, care însă are cu totul alte motive și ar fi de-a dreptul ridicol ca orice partid din România, inclusiv UDMR!, să se folosească de declarațiile impertinente ale unor oficiali de la Budapesta pentru a puncta în disputele politice interne.

Au fost desigur, câteva declarații belicoase ale unor politicieni din grupul popularilor europeni, dar care nu au alte calități oficiale, decât cele de la Parlamentul European, care s-au pronunțat critic în această chestiune. Era de așteptat, ei nu fac altceva decât să-și ajute colegii de ideologie care, în schimbul ajutorului primit într-o astfel de chestiune meschină, le vor întoarce favorul poate în probleme mai importante.

De altfel, pentru cine e dispus să privească cu detașare aceste lucruri, este limpede că situația juridică a lui Victor Ponta nu s-a schimbat fundamental: este în continuare DOAR suspectat că ar fi comis anumite fapte, iar până la pronunțarea definitivă a unei instanțe, este nevinovat! Faptul că dosarul a fost trimis în judecată nu face decât să grăbească clarificarea situației dlui Ponta și în nici nu caz nu o agravează!

Dacă nu ar evidenția amatorismul care caracterizează actuala Opoziție, ceea ce este trist pentru democrație, moțiunea de cenzură scrisă în grabă pe două file, prin care PNL speră să dărâme guvernul ar fi chiar amuzantă. Iar esența acestui demers a fost excelent surprinsă de viitorul fost candidat la funcția de premier din umbră.

Dl. Predoiu susține că e treaba lui Dragnea și a PSD dacă vor să piardă puncte electorale pe mâna lui Ponta: cu alte cuvinte, liderul PNL spune că poporul va fi foarte nervos că cel care le-a reîntregit pensiile și salariile și a readus economia României pe un trend ascendent și sustenabil nu și-a dat demisia, și se va înghesui să voteze la anul pentru ca în locul lui să vină Cătălin Predoiu-cel care a contrasemnat toate măsurile de tăieri de pensii și salarii din 2010!

Ne-am aștepta la mai multă decență din partea PNL în general, și a dlui Predoiu în special. Dar, vorba lui Benjamin Franklin, un sac gol se menține cu greu în picioare. Sau deloc.

Vă mulțumesc

Gabriela Firea,

Senator PSD de Ilfov”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.