Reprezentanţii Fundaţiei Estuar au inaugurat, miercuri, 23 septembrie, un centru Respiro în comuna menţionată, destinată îngrijirii a 12 persoane cu dizabilităţi.

Preşedintele fundaţiei Estuar, psihologul Cristian Andrei a fost prezent la eveniment şi a declarat: „RESPIRO este un serviciu specializat care oferă suport, îngrijire și supraveghere 24 de ore din 24 persoanelor cu diverse afecțiuni: tineri, adulți, vârstnici, dar și persoanelor cu dizabilități aflate în diferite situații dificile de viață sau în imposibilitatea de a se îngriji, în cadrul unui centru specializat, pentru ca familiile, rudele sau alte persoane care au grijă de ele să poată beneficia de un repaus de maximum 30 de zile pe an”.

La Centrul de la Comana vor lucra 11 persoane din comună iar lor li se vor adăuga un psiholog, un psihiatru şi un cadru medical.centru 2

De ce a fost aleasă comuna Comana pentru acest obiectiv? Reprezentanţii Estuar au spus că, în primul rând, pentru că se află relativ la distanță egală atât de Giurgiu, cât și de București, dar și pentru oportunitățile oferite de zonă (imediata apropiere a Parcului Natural Comana).

Pentru cazarea şi îngrijirea persoanelor la Centrul din Comana, trebuie asigurată suma de maximum 200 de lei, zilnic.

Sursă articol şi foto: www.giurgiu-acum.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.