Pompierii giurgiuveni au intervenit, în perioada 18-21 septembrie, la 46 de situaţii de urgenţă. Dintre acestea, 39 au fost intervenţii SMURD, au fost şase incendii şi un caz de asistenţă persoană.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă(ISU) Giurgiu oferă detalii cu privire la incendiile produse week-end-ul trecut.

Astfel, pe 18 septembrie, pomperii de la Bolintin Deal şi de la Roata de Jos au intervenit pentru stingerea flăcărilor ce au cuprins o casă din Clejani.

 „În momentul ajungerii la locul intervenţiei s-a constatat că ardea mobilierul din cameră şi tavanul cu pericol de propagare la întreaga locuinţă. În ciuda intervenţiei prompte a echipajelor care au reuşit împiedicarea propagării incendiului la restul locuinţei, o persoană a fost găsită decedată,  a ars mobilierul din încăpere, tavanul camerei iar ştocătura casei s-a deteriorat pe o suprafaţă de 5 mp”, anunţă ISU, precizând drept cauză probabilă– FLACĂRA.

Pe 19 septembrie, pompierii din municipiu au intervenit pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la un apartament din oraş.

„În momentul ajungeri la locul intervenţiei s-a constatat că ardea mobilierul din cameră cu pericol de propagare la întreagul apartament. Datorită intervenţiei prompte a echipajelor a fost salvată o persoană şi s-a reuşit împiedicarea propagării incendiului la restul apartamentului.  A ars mobilierul din încăpere”, este precizat într-un comunicat de presă. Şi în acest caz, cauza probabilă a fost – Flacără, foc deschis în spaţii închise.

Tot pe 19 septembrie, dar seara şi la Bolintin Deal, pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la un stâlp de curent din localitatea Bolintin Vale. Echipajul de intervenţie a balizat zona şi a asigurat măsuri PSI până la sosirea echipelor ENEL.

Pe 20 septembrie, la ora 00:45, Detaşamentul de Pompieri Giurgiu, Punctul de lucru Călugăreni a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la o locuinţă din localitatea Stoeneşti.

„În momentul ajungeri la locul intervenţiei s-a constatat că ardea astereala cu pericol de propagare la întreg imobilul. Datorită  intervenţiei prompte a echipajului de intervenţie s-a reuşit împiedicarea propagării incendiului la restul imobilului.  A ars astereala pe o suprafaţă de 10 mp. Cauza probabilă a fost – FLACĂRA”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, s-a mai înregistrat şi un incendiu de vegetaţie uscată la Bolintin Vale, dar şi unul la un autoturism, în Ciorogârla, caz la care au intervenit pompierii din Bolintin Deal.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.