Preşedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, a postat, în urmă cu câteva momente pe pagina sa de Facebook, un mesaj, după discursul din Parlament al lui Klaus Iohannis.

„Mesajul Președintelui României, Klaus Iohannis, prezentat astăzi în Parlament, a scos în evidență o idee centrală pe care și PSD a susținut-o recent, în mod public: nevoia Parlamentului de a-și îmbunătăți imaginea și de a avea mai multă ”grijă” de legislația pe care o elaborează. Adică, o reformă instituțională a legislativului asumată politic de toate partidele parlamentare.

Să recunoaștem paradoxul! Toți invocăm și deplângem deficitul de încredere cu care se confruntă instituția legislativă și, din nou, toți știm că legislația este stufoasă și de multe ori creează dificultăţi de interpretare pentru cetățeni. Problema este că nici noi parlamentarii și nici partidele politice – nu am făcut tot ce ne-a stat în putere să corectăm aceste deficienţe. Cred că a venit timpul să acționăm cu mai multă determinare în această direcție.

Și nu, nu trebuie să așteptăm o nouă legislatură pentru a ne da un „nou” impuls politic. Ci trebuie să o facem cât mai REPEDE, ACUM, când, cu toții recunoaștem public problemele existente. Reforma Parlamentului nu este reforma oricărei instituții, este chiar reforma democrației reprezentative!”, a scris Niculae Bădălău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.