Cred că cel mai urât lucru şi care, din păcate, defineşte caracterul, este acela de a critica pe cineva pentru chestii pe care tu le faci fără strop de ruşine.

A fi sau a nu fi ipocrizie, aceasta-i întrebarea!

Am văzut, zilele acestea, fragmente- ce-i drept- din nişte dezbateri televizate de la posturile locale şi recunosc că, printre râsete, mi s-a făcut şi greaţă şi m-am şi înfuriat, da. Şi-am văzut, ulterior, pe reţelele de socializare, dar am aflat şi din discuţii cu apropiaţi, că au fost foarte mulţi de aceeaşi părere.

Aşa sfidare a inteligenţei celor cărora li se adresează unii politicieni nu credeam să trăiesc. Cum, mă’, cum să ieşi, la nesfârşit, în conferinţă de presă şi să pretinzi că eşti frate cu… fratele, că (sîc!) competiţia generează performanţă şi, când te apucă dracii la tv, mai să sari la gâtu’ fratelui? Şi cum, în condiţiile astea, să-ţi pui angajaţii să sară la gâtu’ colegilor lor(care colegi niciodată nu le-au reproşat în vreun fel simpatiile şi modul de a acţiona, ziaristic vorbind, aferent acestora) pentru opiniile lor? Cum, când le demonstrezi de fiecare dată că au dreptate?

Şi apoi, eu nu ştiu de unde tupeul ăsta nesfârşit( din păcate, noi le-am permis să ajungă aici!) de a arăta cu degetul, ca politician pe un alt politician sau pe un jurnalist, că face, spune sau drege. Când politicianul respectiv face, spune şi drege exact ceea ce critică la alţii.

Aşa cum scriau şi alţi colegi de-ai mei, aţi furat, mai mulţi, da, startul campaniei şi e prea devreme. Mult prea devreme. Şi târâţi în războiul ăsta- al orgoliilor de băieţi- oameni simpli. Inclusiv pe unii care poate chiar cred în voi. Şi-i puneţi să lupte cu alţi oameni simpli care cred în alţii. Şi pentru ce? Unora le vindeţi iluzii ale principiilor, da, iar cu alţii e mult mai simplu. Dar, să nu uitaţi, aşa se bat băieţii! Bărbaţii nu se bat aşa…

Această campanie a început mult prea devreme cu jocuri murdare şi apariţii surpriză, cu declaraţii aberante şi sfidare faţă de cei care ştiu cum stă, de fapt, treaba. În condiţiile astea, mă întreb: în campania electorală oficială din 2016, ce-o să faceţi? O să vă păruiţi pe stradă? Iar oamenii care vă susţin ce-or să le facă oamenilor care îi susţin pe alţii? Mi-e groază!

Şi cum se poate să vă facă plăcere să-i puneţi pe alţii să vă ia apărarea? Cine nu are curajul să-şi ia singur apărarea? Un băiat, exact.  Un bărbat nu foloseşte aşa gazetarii pe care îi plăteşte. Cu atât mai puţin pentru a da în alţi jurnalişti! Punct.

Cătălina Sfetcu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.