Poliţişti din Buzău, Giurgiu şi Ilfov desfăşoară la această oră 12 percheziţii domiciliare, la persoane fizice și juridice, bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani.

Potrivit unui comunicat de presă, acţionează simultat 50 de polițiști, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice — Inspectoratul General al Poliției Române.

Activitățile se desfășoară la locuințe și sedii sociale de pe raza județelor Buzău, Giurgiu și Ilfov.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012—2014, un agent economic din Buzău ar fi efectuat achiziții fictive de piei de animale de la mai multe firme din județele Giurgiu și Ilfov. Între societățile comerciale implicate s-ar fi realizat un transfer de facturi fiscale, fără a se livra bunurile, astfel încât să se creeze un avantaj economic firmei care recepționa marfa fictivă.

Ulterior, banii obținuți erau spălați prin intermediul societăților controlate, pentru a se disimula adevărata proveniență a sumelor obținute din săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin sustragerea de la plata obligațiilor fiscale a fost estimat la peste 9.000.000 de lei.

Polițiștii de investigare a criminalității economice urmează să pună în aplicare 6 mandate de aducere.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informare și Protecție Internă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.