Preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat, marţi, 15 septembrie, că problema votului prin corespondenţă nu se rezolvă prin ironii uşoare. El a făcut, astfel, referire la declaraţiile copreşedintelui PNL Alina Gorghiu cu privire la paternitatea legii şi a adăugat că este important ca votul să fie securizat.

dragnea-nu-cred-ca-s-a-mai-vazut-intr-un-stat-democratic-ca-pre-edintele-sa-cheme-la-dezordine-sociala-54985-1„Am văzut şi declaraţiile celor din Opoziţie. Nu cred că prin ironii uşoare se poate rezolva o problemă
importantă de a asigura dreptul la vot al cetăţenilor din diaspora, dar, în acelaşi timp, ca votul lor să fie securizat. Eu sper ca dincolo de declaraţii politice şi de ironii, comisia să lucreze şi împreună cu AEP să răspundă şi pachetului de principii care va fi asumat de comisie şi foarte important pentru noi este ca votul prin corespondenţă să fie un vot sigur şi securizat”, a spus Dragnea, menţionând că  posibilitatea de fraudare este eliminată.

„Noi vrem ca această procedură să se finalizeze asfel încât să fie aplicat la alegerile parlamentare de anul viitor, a mai declarat preşedintele PSD.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a spus luni, 14 septembrie, că PNL va susţine, în Comisia de Cod electoral, proiectul depus de PNL privind votul prin corespondenţă. Ea a precizat că este de acord ca acest proiect să se numească „Legea Dragnea”, dacă asta îi reţine pe cei de la PSD în a adopta proiectul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.