Poliţiştii rutieri au desfăşurat, în perioada 7-13 septembrie, controale în trafic în cadrul acţiunii „Seat Belt- Tispol”. Ei au dat sute de amenzi în valoare de aproape 64.000 de lei, se arată într-un comunicat de presă al reprezentanţilor Poliţiei Giurgiu.

În document este specificat că poliţiştii au acţionat pe linia impunerii portului centurii de siguranţă, a mijloacelor de retenţie omologate, de către conducătorii auto şi pasagerii din autovehicule, pe linia utilizării căştilor de protecţie de către conducătorii de mopede şi motociclete şi, nu în ultimul rând, pe linia depistării conducătorilor auto care utilizează, în timpul deplasării, telefoane mobile fără dispozitive hands-free.

În afară de cei 300 de şoferi amendaţi au fost şi 10 conducători de mopede sau motociclete sancţionaţi pentru că nu purtau casca de protecţie. De asemenea, au fost depistaţi şi 14 conducători de autovehicule care utilizau telefoanele mobile în timpul deplasării, fără dispozitive hands-free.

„Poliţiştii rutieri giurgiuveni vor continua şi în perioada următoare activităţile de conştientizare a conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă şi a mijloacelor de retenţie omologate”, este precizat în comunicatul de presă menţionat.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.