Declaraţia senatorului de Giurgiu, lider al PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, a fost publicată, joi, 10 septembrie, pe site-ul agenţiei de ştiri Agerpres.

Redăm şi noi întregul conţinut al declaraţiei politice a lui Niculae Bădălău.

„Stimați colegi,

Criza imigranților a împărțit Europa în două, existând disensiuni inclusiv la nivelul României. Consider că problema trebuie tratată cu responsabilitate, maturitate și calm.

Sigur că, pe de o parte, ca membri ai construcției Europene și mai presus de asta, ca Oameni trebuie să dăm dovadă de solidaritate și umanitate, de respect pentru drepturile omului. Pe de altă parte, România dispune de resurse și condiții limitate pentru a asigura asistența materială a solicitanților de azil. Se impune prin urmare, din această perspectivă, o analiză atentă privind posibilitățile reale ale țării noastre și ajutorul pe care aceasta îl poate oferi. Din păcate, în sfera publică controversele se axează mai degrabă pe drepturi și obligații și mai puțin pe sprijinul pe care România îl poate oferi.

La toate acestea se adaugă teama de a nu se putea integra în societatea românească ținând cont și de aspectele religioase, ceea ce implică necesitatea verificării cu rigurozitate a procedurii acordării de azil. Acest aspect care vizează securitatea țării noastre este indispensabil. Există evident și posibilitatea ca, din tot valul de refugiați să fie unii care să creeze probleme, ceea ce însă nu ne îndreptățește să asistăm nepăsători la drama acestor oameni. În acest sens avem serviciile secrete și poliția, care se vor implica meticulos.

Concluzionând, consider că putem fi oameni în condițiile în care solicitanții de azil înțeleg că în România se trăiește românește și se respectă legile românești.

România nu poate asista fără să se implice. Ea trebuie să își aducă contribuția la rezolvarea eficientă a acestei crize.

Vă mulțumesc!

Niculae BĂDĂLĂU,

Senator PSD de GIURGIU”.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.