O serie de acţiuni umanitare vor fi desfăşurate, în Giurgiu, de către Tinerii Social-Democraţi iar prima activitate s-a desfăşurat, astăzi. Peste 20 de tineri au mers la Centrul de Transfuzii Sanguine din Policlinică şi au donat sânge, campania lor fiind denumită „Donează o şansă la viaţă!”, anunţă conducerea TSD Giurgiu, printr-un comunicat de presă.tsd

,,Spe­r ca acţiunea întreprinsă de noi să fie de folos celor care au nevoie de transfuzii de sânge iar cu banii primiţi pentru donarea de sânge am decis să ajutăm câteva familii nevoiașe. Sper ca numărul donatorilor să fie mai mare de la o ediție la alta. Ei trebuie doar să conștientizeze că fac un bine de două ori, odată când donează sânge prin care ajută alți semeni ai lor, dar și când oferă bonurile primite în urma donării de sânge”, spune preşedintele TSD Giurgiu, Dragoş Udvuleanu.

La rândul său, liderul de la municipiu, Ionuţ Barbu, crede că toţi ar trebui să ne punem în locul celor care au nevoie urgent de o transfuzie.

,,Nu trebuie să lăsăm criza sângelui să se acutizeze. Durează doar 10 minute din timpul nostru să donăm sânge și mai departe putem salva o viață”, a subliniat Barbu.

„Donarea de sânge este un gest umanitar și anonim. Donează sânge în centrul de transfuzii din incinta Policlinicii Giurgiu!”. Este îndemnul celor de la TSD.

,,Din punctul meu de vedere, donarea de sânge aduce numai beneficii precum riscul de accident vascular va fi scăzut, beneficiezi de un set de analize gratuit ajutându-ți semenii”, crede şi vicepreşedintele TSD Giurgiu, Dragoş Ionescu.

Cineva are nevoie de sânge o data la 3 secunde. În medie, este nevoie de 500.000 de unităţi anual, în România. 60% din populaţie va avea nevoie de sânge la un moment dat al vieţii, cu toate că doar 2% din populaţie donează sânge.

Dezastre ca accidentele de maşină, incendiile sau alte traume de acest gen se întâmplă, din nefericire, în fiecare zi, iar victimele acestor dezastre au nevoie de sânge, şi de puţin ori se întâmplă să aibă nevoie doar de o unitate de sânge.

Dacă donatorii eligibili ar dona sânge periodic, de la patru până la şase ori pe an, necesarul unităţilor de sânge ar fi acoperit, iar problema insuficienţei unităţilor de sânge ar fi de domeniul trecutului.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.