(Agerpres) Premierul Victor Ponta le-a cerut, la începutul acestei săptămâni, sprijin parlamentarilor din coaliţia de guvernare pentru adoptarea a trei proiecte de legi prioritare pentru Executiv în actuala sesiune.

„Trei proiecte importante la care trebuie să lucrăm împreună – Guvernul vine cu propunerea, dumneavoastră le analizaţi – şi anume: pachetul de legi privind achiziţiile publice, legea salarizării bugetare şi bugetul pe 2016. (…) Vreau să salut şi e foarte corectă ideea lui Liviu – cu cât putem să adoptăm aceste legi într-un consens politic cu atât mai mult vor fi mai stabile în timp. Una este dacă doar le adoptăm noi, majoritatea, după aia se duc la preşedinte, preşedintele le retrimite, iese un scandal politic şi nu mai înţelege nimeni nimic”, a afirmat prim-ministrul la reuniunea grupurilor parlamentare ale coaliţiei de guvernare, desfăşurată la Palatul Parlamentului.

Victor Ponta a afirmat că miniştrii „trebuie să vină obligatoriu la grupurile parlamentare, şi la Cameră şi la Senat, la comisii, cât mai des în plen să îşi susţină punctul de vedere pe proiectele care îi privesc”.

Totodată, premierul a solicitat „sprijin legislativ” în special din partea senatorilor în ceea ce priveşte proiectele referitoare la Republica Moldova, în contextul în care pe 22 septembrie va avea loc o şedinţă comună a guvernelor din cele două ţări.

„O să vă rog sprijin legislativ atunci când va fi vorba, în ceea ce priveşte proiectele cu Republica Moldova. Pe 22 avem şedinţa comună. Senatul e cameră decizională pe anumite proiecte de colaborare„, le-a transmis Ponta senatorilor coaliţiei.

AGERPRES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.