Aceasta a decis Guvernul, după ce i-a inclus pe rezidenţi în categoria „tineri specialişti din învăţământ şi sănătate”. Măsura este pentru împiedicarea exodului medicilor.

„Este necesară includerea medicilor rezidenţi în categoria tinerilor specialişti din sănătate care pot achiziţiona locuinţele realizate prin programele Autorităţii Naţionale pentru Locuinţe (ANL) destinate închirierii, având la bază aceleaşi considerente, respectiv migraţia personalului de specialitate medico-sanitar bine pregătit, aspect care a condus la reale dificultăţi în ceea ce priveşte o optimă funcţionare a întregii activităţi desfăşurate în unităţile sanitare publice, având în vedere că deficitele şi decalajele acumulate an de an fac ca starea acestui sistem de importanţă naţională să se deterioreze de la zi la zi, pentru stoparea exodului medicilor către alte ţări, fenomen care a luat amploare în ultimul timp”, se arată în textul unei Ordonanţe de Urgenţă, aprobată de Guvern.

Actul normativ modifică şi completează Legea 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. De asemenea, ordonanţa prevede creşterea cuantumului salariului lunar brut în funcţie de care se calculează bursele medicilor rezidenţi, modificare ce va intra în vigoare de la 1 octombrie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.