Codul Fiscal a trecut şi de Camera Deputaţilor, până duminică trebuie trimis la preşedintele Iohannis pentru promulgare, iar apoi se aşteaptă intrarea în vigoare a noilor măsuri.
În acest context, joi, 3 septembrie, în conferinţă de presă, liderul PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău a făcut declaraţia menţionată. El a subliniat că şi investitorii români, nu doar cei străini, vor primi cu bucurie reducerea TVA cât şi celelalte măsuri cuprinse în noul Cod Fiscal.

„Vrem să creştem capitalul României, dar ne dorim şi atragerea de noi investitori străini, iar acest lucru se va întâmpla odată cu intrarea în vigoare a Codului. A fost binevenită scăderea TVA la alimente la 9%. Acest lucru a însemnat în plus la buget 200 de miliarde de lei. Evaziunea a scăzut. Se va întâmpla acelaşi lucru şi cu medicamentele, veţi vedea.(…). Acţiunile ANAF au dat roade iar noile măsuri arată o guvernare echilibrată. De anul viitor, creşterea economică se va resimţi şi în buzunarele oamenilor”, a spus Bădălău.

De asemenea, el a anunţat că se lucrează şi că este aproape gata noua lege a salarizării. „Avem majorări salariale pentru medici, dar nu vor fi neglijate nici celelalte categorii profesionale. Acum lucrăm la grila de salarizare, în principiu, ca schelet, e gata, mai trebuie îmbrăcată financiar. În 2-3 ani, cred că vom reuşi să închidem acest proces de echilibrare a salariilor şi primii care vor beneficia de majorări vor fi aceia cu venituri mai mici”, a mai spus senatorul Niculae Bădălău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.