Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC) Giurgiu au anunţat, recent, că, din cele 60 de locuri ale Centrului pentru persoane vârstnice Mironeşti, doar 32 sunt ocupate.

„Cu toate că, în prezent, centrul oferă condiţii mult mai bune persoanelor vârstnice, multe camere sunt goale; doar 32 de persoane beneficiază în prezent de serviciile oferite (găzduire, hrană, asistenţă medicală, consiliere psihologică, activităţi recreative şi de petrecere a timpului liber), întrucât in ultima perioadă nu au fost solicitări de admitere”, este precizat într-un comunicat de presă al celor de la DGASPC.

Este de precizat că Centrul a fost reabilitat şi modernizat cu fonduri europene, printr-un proiect al Consiliului Judeţean. „Toate spaţiile celor trei pavilioane au fost recompartimentate, astfel încât  camerele cu multe paturi şi grupuri sanitare amplasate pe paliere au fost radical schimbate: holurile sunt mult mai largi, scările sunt adaptate nevoilor persoanelor vârstnice, camerele au două, trei sau patru paturi, mobilierul este nou iar fiecare  cameră are  baie proprie”, mai este specificat în comunicat.

Costul lunar al întreţinerii unei persoane vârstnice în centru este de 1.360 lei,  bani pe care persoana vârstnică îi poata achita din pensie, fără a i se putea reţine mai mult de 60 % din pensie (restul contribuţiei, precum şi  întreţinerea pentru persoanele fără venituri se acordă de Consiliul Judeţean Giurgiu).

Pentru a fi admişi în Centrul de la Mironeşti, solicitanţii trebuie să facă o cerere la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu, cerere care trebuie însoţită de mai multe documente:

-copie acte de identitate, consimţământul persoanei vârstnice privind admiterea în centru,

-ancheta socială referitoare la situaţia familială a persoanei vârstnice

-adeverinţă medicală eliberată de medicul specialist psihiatru

-fişa medicală şi avizul emidemiologic

-fişa de evaluare socio-medicală

-copie cupon de pensie

 

3 COMENTARII

 1. buna ziua, mama mea are 90 de ani si est imobilizata la pat, vreau sa stiu cum pot proceda pentru a beneficia de servicile d-voastra.

 2. Bună ziua
  Mama mea are 79 ani
  Este imobilizata la pat
  Cum o pot interna la caminul dumneavoastră
  Mulțumesc

 3. Ionescu Ileana are 89 ani, unicul fiu a decedat in 2015…cu 3 ani inainte fiul i a facut acte de vanz/cump doar cu uzufruct viager…fara nici o clauza de intretinere…concubinei lui, care nu o mai viziteaza de anul trecut, nu se intereseaza de ea. Acum este singura, are o dementa, uita lucruri esentiale, nu i a nici un tratament.Eu sunt fosta nora, despartita de fiul ei, de 23 de ani, vin de un an de zile voluntar sa o ajut, dar de la o zi la alta imi este tot mai greu, am si eu o mama de 87 ani.
  Va rog mult sa mi spuneti ce sanse are sa o pot interna la casa de batrani…are o pensie de 656 lei…si atat.
  Multumesc …anticipat…astept un raspuns.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.