La patru ani de la formarea sa, Grupul de Acțiune Locală Prundu-Comana a ajuns la „maturitate”. Cel mai mic din țară, creat la inițiativa primarilor din cele două comune (Cătălin Corbea, respectiv Aurel Enache), s-a dovedit a fi printre cele mai prolifice în a depune proiecte cu finanțare europeană. Nu mai puțin de 2,850 milioane de euro au fost atrase, în cele 14 proiecte depuse de cele două comune, în patru ani. Unele dintre proiecte sunt deja finalizate, altele sunt „pe ultima sută”, și unele, deși la stadiul de începere a lucrărilor, promit multe.

Cătălin Corbea, primarul comunei Prundu, este cel care a accesat cele mai multe proiecte, opt la număr. Modernizarea drumurilor de interes local în satele Puieni și Prundu, a drumurilor din comunitatea de rromi din Prundu, modernizarea drumurilor din cartierele Flămânzeni și Linia Nouă, iluminatul eficient pe șapte străzi din comună (pe care au fost amplasați, deja, 145 de stâlpi moderni, dotați cu lămpi LED), extinderea, renovarea și modernizarea Dispensarului Uman din Prundu, dar și dotările cu aparatură IT nouă a două dintre școlile primare din Puieni și Prundu (în  cadrul acestui proiect, pe lângă table electronice, mobilier modern, vor fi achiziționate și 50 de laptopuri pentru elevii celor două școli), precum și achiziționarea de mobilier urban (270 de băncuțe ce vor fi amplasate pe străzile din comună), sunt cele mai importante proiecte accesate și aflate în diferite faze în comuna Prundu. Dar, de departe, proiectul care va aduce un plus de vizitatori în comună îl reprezintă unul atipic: amenajarea unui circuit de motocross, proiect care, prin atipicitatea sa, a primit un punctaj mare, astfel că, la acest moment, se discută despre stadiul de începere a lucrărilor.

„Suntem primul GAL din județ, un GAL mic, format doar din două comune, dar acesta a fost un avantaj: sumele pe unitatea de suprafață alocate au fost mult mai mari, ceea ce a făcut ca, în timp scurt, să demarăm, și, în unele cazuri, să și finalizăm, mai multe lucrări. Faptul că am demonstrat că această formă de asociere este una benefică, îl demonstrează solicitările colegilor și prietenilor noștri din comunele învecinate: Băneasa, Mihai Bravu, Colibași sau Greaca, ce și-au manifestat dorința de a ni se alătura în noul GAL ce urmează a fi format în perioada imediat următoare”, a declarat, în cadrul conferinței de închidere a GAL-ului Prundu-Comana, primarul comunei Prundu, Cătălin Corbea.

O.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.