Banii ce vor fi trimişi, săptămâna viitoare, Consiliului Judeţean vor fi împărţiţi primăriilor giurgiuvene şi sunt destinaţi investiţiilor în infrastructura rutieră, a anunţat, joi, 27 august, în conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al PSD Giurgiu, Răzvan Cuc.

El a menţionat că inclusiv această măsură- de suplimentare a bugetelor locale cu fonduri naţionale- este una ce demonstrează creşterea economică a ţării.

„Guvernul Ponta îşi ţine promisiunile. Acum, iată, şi faţă de medici şi, nu în ultimul rând, vor fi găsite soluţii şi pentru dascăli, odată cu Legea salarizării. Sperăm ca Legea să fie gata în octombrie şi să poată intra în vigoare din noiembrie. Cred că această creştere economică îşi arată eficienţa, se poate resimţi şi în buzunarele românilor, ca să nu mai spună PNL-PDL că nu se resimte. Guvernul şi-a asumat luarea unor măsuri care sunt sustenabile. PSD, aşa cum este ştiut, intenţionează să meargă mai departe şi după alegerile 2016 aşa că nu ar risca nimeni să pună în pericol economia”, a precizat Răzvan Cuc.

În acelaşi context, el a făcut referire şi la ceea ce s-a întâmplat cu dezbaterile pe Codul Fiscal.

“Doamna Alina Gorghiu nu conteneşte să-I ceară demisia lui Victor Ponta. Însă, de exemplu, dacă ne referim la Codul Fiscal, vă reamintesc faptul că PNL a cerut reducerea TVA la 19%. De fapt, asta a fost condiţia pusă de ei ca să voteze(în Parlament, n.r.), PSD a propus 20%. Este clar că liberalii nu făcuseră anterior vreo analiză iar propunerea a fost, de fapt, un exerciţiu de imagine. Apoi, au adoptat o altă optică şi au ieşit să spună că măsura de reducere la 19% nu ar fi sustenabilă”, a mai declarat Răzvan Cuc.

El a spus şi că PNL-PDL ar trebui să înceteze a acuza Guvernul că ia “măsuri populiste” prin majorarea salariilor şi pensiilor. “Dacă a mări salariile înseamnă că eşti populist, când le reduci drastic eşti cum?”, s-a întrebat, retoric, desigur, Cuc.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.